Újabb tüntetés Bartomeu ellen

A Barcelona – Real Sociedad bajnoki elején is tüntetett a szurkolók egy része Josep Maria Bartomeu elnökkel szemben, de nem olyan intenzitással, mint az Eibar elleni bajnokin.

Ezúttal is voltak bekiabálások, különböző üzenetek táblákra írva, füttyszó, és lehetett látni sok fehér zsebkendőt a Camp Nouban a meccs előtt, de annyira azért nem volt erős a tüntetés, mint a legutóbbi hazai meccsen. Illetve az is hozzá tartozik az igazsághoz, hogy az Eibar elleni bajnoki technikai okokból késve kezdődött, teret engedve és időt adva a tüntetésnek. Most ilyesmi nem történt.

De ahogy akkor is nyugalmat hoztak Messi góljai, ezúttal is végül nyert a Barcelona és ennél jelentősebb hangulatformáló esemény nem kell. Ahhoz, hogy a Camp Nou egésze tüntessen Bartomeu és vezetése ellen, az kellene, hogy a Barcelona otthon is veszítsen el meccseket, hiszen akkor az elkeseredettségben mindenki keresni kezdené, hogy ki a felelős a történtekért. Amíg a Barcelona otthon be tudja húzni a három pontokat, drámaibb szurkolói fellépés nem várható.

Bartomeu elnök továbbra sem akar lemondani, ki akarja tölteni a 2021 nyaráig szóló mandátumát.