A Barça már tárgyal a kapitányokkal a fizetéscsökkentésekről

Ahogyan arra számítani lehetett, a hétvége folyamán a Barcelona vezetése felvette a kapcsolatot az első csapat játékoskeretével, egészen pontosan a csapatkapitányokkal. A cél az, hogy megállapodás szülessen arról, milyen mértékben csökkentenék a fizetésüket a kialakult helyzet miatt.

A Barcelona kapitányai ebben az évben Lionel Messi, Sergio Busquets, Gerard Piqué és Sergi Roberto. Ők kapták meg először a klub szándéknyilatkozatát, ami még nem tartalmazott konkrétumokat.

A játékosok válasza a kiszivárgott információk alapján pozitív volt, más kérdés, hogy ezen a ponton, számok nélkül ez még normális. Később lesz érdekes, hogy a keret tagjai külön-külön kívánnak tárgyalni a klubbal, vagy egy álláspontot fognak képviselni.

Arra ráadásul nem lehet számítani, hogy hamar megállapodás születne, hiszen még nem lehet látni az egész felfordulás végét. Nem lehet tudni, meddig lesz zárva a Camp Nou és környéke, az összes termelő egységgel, mint a múzeum és az ajándékbolt, nem lehet azt sem tudni, hány meccset és mikortól játszhatnak le az idei szezonból. És amíg a hatásokat nem lehet látni, úgy a játékosok esetleges anyagi erőfeszítéseit sem lehet meghatározni. Arról nem beszélve, hogy aligha lehet csak az első csapat fizetésein megspórolni a veszteségeket.

De az első lépés már megtörtént, sok további követi majd a következő hetekben, akár hónapokban.