„Dembélének haladéktalanul el kell hagynia a Barçát”

Ahogyan azt Xavi Hernández szerdán sejtette már, úgy is lett: Ousmane Dembélé nem került a nevezettek közé az Athletic Club elleni meccsre, tehát nincs ott a Baszkföldre csütörtökön délelőtt elutazó utazó keretben. Illetve ezzel egy időben megszólalt a nyilvánosság előtt Mateu Alemany sportigazgató, aki világossá tette: Dembélének távoznia kell.

Ez azt is jelenti, hogy Dembélé bár az edzéseket várhatóan látogathatja a következő napokban, meccs keretbe már nem kerülhet, a Barcelonában már nem fog játszani. Ez csak akkor történhetne másként, ha Dembélé vagy az ügynöke egyértelmű és pozitív választ adna a Barcelona korábban tett hosszabbítási ajánlatára. De ahogyan azt már többször jeleztük, nem ez a várható forgatókönyv, és ezt most már nyilvánosan is kimondja a klub sportigazgatója.

Mindezt úgy kell meglépnie Xavi Hernándeznek, hogy a döntés nyilvánvalóan nehezíti az ő és a csapat helyzetét, mivel egy meghatározó játékossal így kevesebb van. A keretben 4 hónap kihagyás után visszatér Martin Braithwaite.

A Barcelona Bilbaoba utazó kerete: Ter Stegen, Neto, Aranau Tenas; Dest, Mingueza, Piqué, Araujo, Lenglet, Jordi Alba, Balde; Busquets, Pedri, De Jong, Nico, Gavi, Riqui Puig; Ansu Fati, Ferran Torres, Braithwaite, Jutglá és Abde.

Mateu Alemany nyilatkozata

“Ousmane esetében azzal kell szembesülnünk, hogy öt hónappal ezelőtt kezdtük meg a tárgyalásokat az ügynökével, ez idő alatt folyamatos volt a kommunikáció, és a klub álláspontja egyértelműen az volt, hogy szerettük volna elérni a maradását, a folytatását a klubnál. Különböző ajánlatokat tettünk le az asztalra. Ezeket az ajánlatokat minden esetben elutasították az ügynökei.”

“Ma, január 20-án 11 napra vagyunk az átigazolási piac zárásától, és ezen a napon nyilvánvalónak tűnik, hogy a játékos úgy döntött, nem szeretné velünk folytatni, illetve nem elkötelezett a klub felé. Ebben a tekintetben úgy döntöttünk és közöltük vele és az ügynökével, hogy haladéktalanul távoznia kell, mert mi a klub felé elkötelezett játékosokat szeretnénk a Barçában tudni. Minél előbb el kell hagynia a klubot.”