Probléma a védelem tengelyében

Piqué formán kívül, Lenglet csak most érkezett | Umtiti és Vermaelen sérült

Az FC Barcelona menetrendje egyre nehezebb, miközben egyre kevesebb középhátvédjük marad. A legrosszabbkor sérült le Samuel Umtiti és Thomas Vermaelen is. A belga hat hétre, a francia ismeretlen időre dőlt ki, így kizárólag Gerard Piqué és Clément Lenglet maradt a védelem tengelyében.

Nehéz mérkőzések következnek a katalánok számára, hiszen nyolc napon belül a Sevillát, az Intert és a Real Madridot fogadják a Camp Nouban. Ernesto Valverdének figyelnie kell a B-csapat középhátvédjeit, miután csak Piqué és Lenglet maradt, aki hadra fogható ebben a pozícióban.

Piqué

Gerard Piqué rossz formában kezdte a szezont, komoly hibákat követett el, amelyekért megfizetett a Barça, de egyelőre érinthetetlen Valverde számára. A probléma az, hogy most már nem pihenhet, hiába játszotta végig eddig mind a 11 mérkőzését kivétel nélkül. Jó hír viszont, hogy a válogatott szünetben tud pihenni, hiszen a vb után lemondta a válogatottságot.

Lenglet

A Barçánál nem könnyű középhátvédnek lenni. Clément Lenglet nagyszerűen játszott a Sevillában, de a katalán csapatnál már nincs ilyen egyszerű dolga. A volt együttese ellen a Spanyol Szuperkupában nem igazán volt meggyőző, és a Girona ellen is kiállították, azonban a Wembley stadionban nagyszerűen játszott, de a java csak a következő hetekben jön.

Umtiti

Samuel Umtiti elengedhetetlen a Barça számára, de jelenleg a bal térdében porcproblémákkal bajlódik, és könnyen lehet, hogy kés alá kell feküdnie. Kevesebb, mint két hét van a Clásico előtt, és valószínűleg addig már nem fog pályára lépni sem a Sevilla, sem az Inter ellen.

Vermaelen

Az eddig is világos volt, hogy Thomas Vermaelen sérülékeny, és a mai vizsgálatok után ki is derült, hogy hat hétig lesz harcképtelen, miután elszakadt a combhajlító izma. Sajnos ez nem az első, és valószínűleg nem is az utolsó hosszabb kihagyása.

Alternatív megoldások

Ernesto Valverde a Barça B-ből három játékost tudna felhozni. Cuencát, Chumit vagy Óscar Minguezát. A legnagyobb esélye Cuencának van, hiszen az elmúlt szezonból ismeri őt a vezetőedző, ami nem kis előny a többieket figyelve. A Katalán Szuperkupában jól játszott az Espanyol ellen, de önbizalomra van szüksége, hiszen még 19 éves sincs. Ha a fiatalokban nem bízik meg Valverde, akkor valószínűleg Sergio Busquets lehet az, aki beugrik Piqué vagy Lenglet helyére, ha történik velük valami a következő időszakban…