Frenkie de Jong fizikálisan is lenyűgözte a szakmai stábot

Számos paraméter tekintetében a legjobb mutatókat produkálja

 

Frenkie de Jong nem csak a technikai képzettségével, valamint a játéktudásával érdemli ki magának a játékperceket, hanem a madridi ‘AS’ sportnapilap szerint a fizikai állapota is a keret legjobbjai közé emelik. 

Amióta a katalán egyesület bevezette azt, hogy használja a GPS alapú technológiát az edzéseken is, így mérve a játékosok teljesítményét számtalan szempontot figyelembe véve, Frenkie de Jong egyértelműen a legjobb sportolók között van, legalábbis erről számol be a madridi újság klubhoz közeli forrásokra hivatkozva.

A tökéletes atléta kivételes fizikai kondícióval. Mind közép, mind hosszú távon részt vehetne akár több Olimpián is.

Komoly szavak az egyik stábtagtól, ám semmiképpen sem légből kapottak, hanem számokkal alátámasztottak. Az előszezon óta – beleértve a tréningeket és a meccseket is – De Jong mindig lép egy szintet feljebb, és felülmúlja önmagát. Habár az ő posztján a helyezkedés kulcsfontosságú, amivel sok-sok métert spórolhatna meg, de így is ő futja a legtöbbet a csapatból, ő ér a legtöbbet a labdába, ő fedi le a pálya legtöbb szegletét, illetve ő az, akinek a szervezete a leghamarabb regenerálódik egy-egy erőfeszítés (sprint, párharc) után. Eddig Sergio Busquets és Ivan Rakitic voltak azok, akiknek a teste a legtöbbet tudta teljesíteni a legmagasabb színvonalon, ám a németalföldi mindkettejüket mérföldekkel lekörözi.

„Kívülről nem tűnik úgy, de fizikálisan egészen különleges, egy igazi bestia” – így a szakmai stábhoz tartozó edző magvas véleménye. De Jong eddig 809 percet lehetett a pályán, ezáltal az összes játékperc több, mint 90%-án ott volt a gyepen, ez alatt az idő alatt pedig kilenc alkalommal volt kezdő és csak egyszer ültették le a kispadra.