Denis Suárez 2-3 hét, André Gomes 2 hónap…

Mindketten a bal combizmukban sérültek meg | Lapértesülések szerint komoly a sérülés

Ernesto Valverde vezetőedző két játékosát is nagyon gyorsan elveszítette a Tottenham elleni, végül büntetőkkel megnyert felkészülési meccsen, hiszen kevesebb, mint 20 perc elteltével mind Denis Suárezt, mind André Gomest le kellett cserélni sérülés miatt. Valverde edző az összecsapás után az este legrosszabb hírének nevezte a sérüléseket, a vasárnap reggeli lapinformációk alapján pedig komoly kihagyásokról van szó. 

A pontosabb diagnózis a vasárnapi nap folyamán fog megszületni a tüzetesebb vizsgálatok elvégzése után, ám mindkét középpályás a bal combizmában sérült meg. A helyükre Carles Pérez és Riqui Puig álltak be, utóbbi a büntetőpárbajban is főszerepet vállalt az értékesített tizenegyesével.

Mind Denis, mind André Gomes számára különösen rosszkor jött a sérülés, bár ugye egy kihagyás sosem jöhet jókor. Denisnek könnyen lehet, hogy ez az utolsó esélye a Barcelonában, hogy beverekedje magát az alapemberek közé, míg André Gomes a távozás lehetőségét keresi, ami sérülten igencsak nehézkes. Valverde a meccs utáni sajtótájékoztatóján megerősítette, hogy akár a tengerentúli túra hátralévő részét is kihagyhatja a két játékos.

A klub ugyan hivatalosan még nem erősítette meg a diagnózisokat, de az ‘El Mundo Deportivo’ úgy értesült, hogy Denis Suárez 2-3 hetes, míg André Gomes 2 hónapos kihagyásra számíthat.