Messi visszatért, a Barça alakul: 3-1 a Girona ellen

Második előkészületi mérkőzését is 3-1-re nyerte meg a Barcelona az Estadi Johan Cruyffban, a klub edzőközpontjában. A találkozót végig a Barcelona dominálta, és ugyan volt szerencsés gólja is, de biztosan győzött. A lényeg azonban inkább az, hogy kezd képe lenni a csapatnak.

Az legalábbis látható, hogy a keret kezdi megszokni és magáévá tenni a 4-2-3-1-es formációt, legalábbis a többségről ez mondható el. Ráadásul az Koeman edző egy olyan kezdőcsapatot küldött a pályára, ami akár az első bajnokin is simán elképzelhető, talán Araújo kivételével a középső védő poszton, de pont az uruguayi egyáltalán nem vallott szégyent.

Busquets és De Jong együtt játszottak szűrőt, előttük Messi irányítót középen, a jobb oldal Trincaoé, a baloldall Coutinhóé volt, Griezmann játszott centert. A védelemben pedig Alba és Sergi Roberto futhattak a széleken, Piqué és Araújo középen. Az is látható volt, hogy a négy támadó felfogás játékos sokszor dolgozott össze jól, kombinált veszélyesen, bár nem lehet mindenki egyformán dicsérni. Mindenesetre az első gól igazi csapatmunka volt, Messi ütempasszával jól ugrott ki Trincao, ő középre adott, Coutinho érkezett, neki már csak befejeznie kellett.

Countinho az első meccsen is betalált, ezen felül volt egy kapufája is ezen a találkozón, még ha szerencsés is. Játékban azonban inkább a visszafogottak közé sorolható egyelőre. Messi viszont láthatóan jobb lélektani állapotban van, mint volt korábban, jól játszott, és nem akármilyen nagy gólt lőtt, ezúttal a jobb lábával.

A szünet így 2-0-ás vezetéssel jött el. A folytatásban a Girona egy De Jong labdaeladást góllal büntetett meg, talán Neto kapus is háríthatott volna. De nem sokáig örülhettek a piros-fehérek a szépítésnek, Messi hamar lőtt még egy gólt, ezúttal egy szerencsés lövése talált utat a kapuba. Ronald Koeman a 60. percig tartotta fent a pályán a kezdőket, tehát már tovább, mint az első mérkőzésen. Ekkor jöttek a cserék közülük ezúttal is illik dicsérni és kiemelni Pedrit és Dembélét is. A támadójátékban ők domináltak a leginkább a hátralévő 30 percben, még ha gólt nem is szereztek.

fc barcelona maszk

A végeredmény maradt 3-1, folytatás szombaton az Elche ellen, már a Camp Nouban a Joan Gamper Kupáért.

FC Barcelona – Girona: 3-1 (2-0)
Barcelona, Estadi Johan Cruyff
Zárt kapuk mögött

FC Barcelona: Neto, Sergi Roberto, Piqué, Araujo, Alba, De jong, Sergio Busquets, Trincao, Messi, Coutinho és Griezmann. Cserék: Semedo, Junior Firpo, Konrad, Dembélé, Lenglet, Pedri, Riqui Puig, Aleñà, Braithwaite,

Girona: Juan Carlos; Calavera, Bernardo, Alcalá, Mojica; Kebe, Gumbau; Valery, Sáiz, Jairo; és Turmo.
Cserék: Ramalho, Zeballos, Granell, Gallar, Franquesa, Diamanka, José Suárez, Santi Bueno, Maxi Villa, Joel Priego, Pau Victor.