Július 12-én veszi majd kezdetét az előszezon

Ronald Koeman második idénye a Barcelona kispadján hivatalosan július 12-én fog majd megkezdődni, amikor a csapat játékosai először fognak megjelenni a klub edzőközpontjában az előszezon során, már a következő szezonra is készülve.

Néhány nappal korábban, július 9-én vagy 10-én fognak majd a játékosok átesni a minden egyes idényt megelőző, már jól megszokott orvosi vizsgálatokon és természetesen ekkor a koronavírus járványra való tekintettel koronavírus-teszteket is fognak majd végezni az egész csapaton (nem csak a játékosokat beleértve). Az összes játékos, aki negatív eredményt produkál a tesztelések során, július 12-én kezdheti meg az előszezont a felnőtt kerettel.

A klub azt is bejelentette, hogy azon játékosok, akik az Európa-bajnokságon vagy a Copa Americán képviselik majd hazája válogatottjukat, később fognak csatlakozni a csapathoz.

Az is biztos, hogy a Barcelona B néhány játékosa már a felnőtt kerettel kezdi majd meg a felkészülést az előttünk álló szezonra: Nico González, Álex Collado, Iñaki Peña és Arnau Tenas neve szerepel ezen a listán.

Azt még nem lehet tudni, hogy Ansu Fati már az első naptól képes lesz-e megjelenni a klub edzőközpontjában, nem szabad elfelejteni, hogy a fiatal tehetség már négy orvosi beavatkozáson is átesett amióta megsérült és emiatt nyolc hónapja nem is lépett pályára. Bár a legutóbbi információk szerint Fati felépülése most már a megfelelő ütemben halad és az előszezon során játékra alkalmas állapotban lehet, nem szabad elhamarkodni a visszatérését, nehogy rosszabb legyen a helyzet.

***

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát