A Juventus lesz az ellenfél a Gamper Kupán, a szurkolók is jelen lehetnek majd a Camp Nouban

A Barcelona pénteken jelentette be hivatalosan, hogy a Juventus lesz majd az ellenfél az 56. Gamper Kupán. Azonban ez a mérkőzés ezúttal egészen más lesz, mint az elmúlt években, ugyanis ez lesz az első alkalom, hogy a Barça női csapata is részt vesz majd a Gamper Kupán, szintén a Juventus ellen.

A mérkőzésekre augusztus 8-án, vasárnap kerül majd sor a Camp Nouban. A Barça Femení 18:00 órakor, míg Ronald Koeman együttese 21:30-kor lép majd pályára az olasz alakulat ellen.

Fontos még megemlíteni, hogy jelen állás szerint a szurkolók is visszatérhetnek majd a stadionba, igaz, “csak” a Camp Nou kapacitásának 20%-át tölthetik meg, amely végső esetben 19 869 főt jelenthet majd.

Érdekesség, hogy a Juventus 2005-ben már találkozott a Barcelonával a Gamper Kupa keretein belül egy olyan estén, amelyre nagyon sokan emlékeznek, ugyanis egy Lionel Messi nevű fiatal játékos – akit akkoriban még kevesen ismertek – csodálatos teljesítményt nyújtott, és a Juventus vezetőedzője, Fabio Capello a meccs után egy ajánlatot is tett a katalánoknak, kölcsön szerették volna venni Messit, de az üzlet végül nem valósult meg. A rendes játékidőt követően 2-2 volt az eredmény, a büntetőpárbajban pedig az olaszok diadalmaskodtak 4-2 arányban.

A két csapat minden sorozatot figyelembe véve 21 alkalommal találkozott egymással (16 tétmérkőzésen és 5 barátságos találkozón), ezeken az összecsapásokon 9 Barcelona győzelem, 6 döntetlen és 6 Juventus siker született.

***

OUTLET HÉTVÉGE! – CSAK PÉNTEKTŐL VASÁRNAPIG