Kétgólos győzelemmel folytatódott a felkészülési időszak: Barça – Girona 3-1

Az FC Barcelona idei második felkészülési mérkőzésén a Girona együttesét fogadta az Estadi Johan Cruyffban, amelyet 3-1 arányban megnyert. Depay góllal és jó játékkal mutatkozott be a katalánok színeiben, Lenglet, Griezmann és Frenkie de Jong pedig először lépett pályára az előszezon során.

A felnőtt keretből még sokan hiányoznak, ezért Yusuf Demir, Manaj, Mortimer, Nico González, Alejandro Baldé és Iñaki Peña is a kezdőcsapatban kapott helyet. A találkozón végig a Barcelona játszott fölényben, ami különösen a második félidőben mutatkozott meg helyzetek formájában. Az első játékrészben a saját térfélen való labdajáratásba bőven csúsztak kisebb-nagyobb hibák, a Girona vezetett egy-két veszélyes ellentámadást és a gólon kívül kialakítottak két-három lehetőséget.

Alejandro Baldé mindenképpen a legjobbak közé sorolandó. A 17 esztendős balhátvéd remek védőmunkával rukkolt elő, több  sikeres szerelés, megnyert párharc és mentés is a nevéhez fűződik, illetve ő harcolta ki az első tizenegyest. Rey Manaj a szerdai tripláját követően ismét betalált, de sajnos a 43. percben le kellett cserélni kisebb sérülés miatt. Az albán csatár gólja előtt Puig nagyszerűen indította a gólpasszt adó Mortimert. Manajt Memphis váltotta, aki jó teljesítményt nyújtott: többször megindult labdával és labda nélkül is, kapura lőtt több alkalommal is, cselekkel próbálkozott és értékesített egy büntetőt a meccs végén. A játékában lévő dinamika, sebesség és atletikusság nagyon szembetűnő volt. A B csapat játékosai közül senki sem vallott szégyent, Baldén kívül a csereként beálló Collado és Gavi is jól játszott.

FC Barcelona – Girona 3-1

Barcelona a 60. percig: I. Peña – Dest, Piqué, Umtiti (Comas), Baldé – Nico Gonzalez, Puig, Sergi Roberto – Yusuf Demir, Manaj (Depay), Mortimer

Barcelona a 60. perc után: I. Peña – N’Diaye, Comas, Lenglet, Igor Gomes – Collado, Pjanic, De Jong – Depay, Griezmann, Gavi

Nem lépett pályára: Arnau Tenas, Neto, Ramos Mingo

Gólszerzők: Piqué 21′ büntetőből, Manaj 24′, Depay 85′ büntetőből, ill. Sáiz 42′ büntetőből

 Folytatás jövő szombaton Németországban, a Stuttgart ellen.

OUTLET HÉTVÉGE! – CSAK PÉNTEKTŐL VASÁRNAPIG