Mégsem lehetnek majd szurkolók a Camp Nouban a Juventus elleni Gamper Kupán?

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, a Barcelona pénteken jelentette be, hogy a Juventus lesz majd az ellenfél az 56. Gamper Kupán a Camp Nouban, ahová nagyon sokáig úgy tűnt, hogy 17 hónap után a szurkolók is visszatérhetnek majd, de szerdán egy nem várt fordulat történt, ugyanis a Catalunya Rádio információira hivatkozva egybehangzó spanyol lapértesülések szerint a Katalán Egészségügyi Minisztérium megtiltotta, hogy nézők előtt játsszák le a találkozót.

Ennek az oka pedig az, hogy Spanyolországban rosszabbra fordult a helyzet a koronavírusos megbetegedések szempontjából, így egy héttel ezelőtt hiába engedélyezte az Egészségügyi Minisztérium, hogy a Camp Nou kapacitásának 20%-át (ez nagyjából 20 ezer főt jelentene) megtöltsék a szurkolók, egy újabb közleményt küldtek a Barcelonának, amelyben megtiltották, hogy nézők előtt kerülhessen megrendezésre a meccs.

Ha tehát végül bebizonyosodik, hogy a Gamper Kupán nem lehetnek majd drukkerek, akkor a katalánok megváltoztathatják a helyszínt, és a Johan Cruyff-stadionba helyezhetik át a nyári tornát, ahol egy mérkőzés lebonyolításának költségei jóval alacsonyabbak, mint a Camp Nouban.

Nyilvánvaló, hogy ez a kritériumváltozás az egészségügyi hatóságok részéről meglepetést és megdöbbenést váltott ki a klub vezetőségében, különösen azért, mert egyesek még a 20%-os kapacitást is túl kevésnek tartották. Ezenkívül a klubnak vissza kell adnia az összes már eladásra bocsátott jegyet, ha végleg bebizonyosodik, hogy a drukkerek nem lehetnek majd ott a helyszínen.

Mindenesetre a következő napokban meg kell várnunk, hogy az Egészségügyi Minisztériumtól érkezik-e új közlemény a Gamper Kupával kapcsolatban, mert a kritériumok változása a napirenden van. Mindenesetre mától a legújabb álláspont az az, hogy szurkolók nélkül kerül megrendezésre a találkozó, meglátjuk, hogy hogyan alakulnak majd az események a következő napokban.

***

Elhoztuk neked a legstílusosabb, legmenőbb és legjobb FC Barcelona termékeket! Nézz be a Shopba!