Négy meccs nyáron az Egyesült Államokban, Clásico Las Vegasban

Idén nyáron az előszezonban visszatér Amerikába a Barcelona és a spanyol sajtó hírei szerint négy meccset is fog játszani: a New York Red Bulls és az Inter Miami mellett a Juventus és a Real Madrid ellen is pályára lép Xavi csapata. A klub ebből a két amerikai csapat elleni találkozó időpontját már meg is erősítette.

Utoljára 2019-ben túrázott a Barcelona az Amerikai Egyesült Államokban még Valverde edzősködése idején, utána viszont a koronavírus járvány jelentősen átalakította az előszezonok programját és lehetetlenné tette az utazásokat. Idén nyáron viszont visszatér a csapat és négy meccset is fog játszani az USÁ-ban.

Ezek közül a klub kettőt már megerősített: Miamiban július 19-én lép pályára a gránátvörös-kék csapat az Inter Miami otthonában, július 30-án pedig New Jerseyben, a New York Red Bulls ellen. A másik két mérkőzés hivatalos bejelentésére még várni kell, ám az AS szerint megvannak az ellenfelek és a helyszínek is. A Juventus és a Real Madrid lesz a két ellenfél, az olaszokkal Los Angelesben, míg a bajnok madridiakkal Las Vegasban fog barátságos mérkőzést játszani a Barça.

A túra a hírek szerint 10 millió euróval fogja megdobni a szezon költségvetését bevételi oldalon, így nem lehetett kérdés, hogy a csapat utazni fog, előtérbe helyezve a kereskedelmi szempontokat a klub jelenlegi gazdasági helyzetében.

Azt pedig csak zárójelben tesszük hozzá, hogy hatodik alkalommal fogja az előszezont vagy egy részét az USÁ-ban tölteni a Barcelona és az eddigi alkalmak egy kivétellel jó kabalának bizonyultak a bajnokság megnyerésére: 2011, 2015, 2017 és 2018 nyara után is megnyerte a Ligát a csapat a szezon végén a tengerentúlon körút után. A kivétel a 2019-es túra volt, ami után a 2019-20-as szezonban csak a második helyen zárt a Barça.

***