Villarreal: Ahová a nagyok sem nyerni járnak

Kulcsfontosságú és várhatóan nagyon nehéz bajnoki előtt

Az április elején esedékes Clásicót leszámítva minden bizonnyal a legnehezebb bajnokijára készülhet a Barcelona vasárnap, hiszen a bajnoki negyedik Villarreal otthonában kellene gyõzni, ez azonban mind a számok, mind az elméletek szerint nagyon-nagyon nehéz feladat lesz.

Nem is kérdéses, hogy a Villarreal teljes joggal foglalja el a negyedik helyet a bajnokságban, és különösen erõs hazai pályán. Ennek a legfõbb bizonyítéka, hogy az igazán erõs, európai porondon szereplõ csapatokat egytõl egyig le tudta gyõzni. Ide tartozik a Sevilla, az Atlético Madrid, az Athletic Bilbao és a Real Madrid is. Ezek közül a csapatok közül egyik sem volt képes még arra sem, hogy döntetlent harcoljon ki az El Madrigalban, ilyen szemszögbõl most veszélyben van a Barcelona gyõzelmi sorozata is.

A katalán csapat számára ez lesz az utolsó meccs a válogatott szünet elõtt, ami után majd a Clásico is következik. Éppen ezek lesznek a legnehezebb, még hátralévõ meccsek a Ligából, tehát jó eséllyel ki lehet jelenteni, hogy a Barcelona ha ezeket a találkozókat hozza, úgy a bajnokságot meg fogja nyerni. Ez különösen igaz úgy, hogy az Atlético Madrid szombaton 2-1-re kikapott Gijónban, így a hátránya 11 pontra is nõhet, ha a Barcelona nyerni tud a Madrigalban.

Ami a kezdõcsapatot illeti, Luis Enrique most nem fogja túlzásba vinni a tartalékolást, feltehetõen közel a legerõsebb csapat fog kezdeni idegenben. Hiányozhat Iniesta, aki az Arsenal elleni meccset fájdalmakkal fejezte be, a másik oldalon viszont érdemes majd figyelni Denis Suárezt, aki a nyáron jó eséllyel visszatérhet a Barcelonához.

Villarreal CF – FC Barcelona:
Villarreal, El Madrigal
16.00
Vezeti:
Sánchez Martínez
TV: Paulaner Sörház | Sport 2

Villarreal: Asenjo, Mario, Bonera, Víctor Ruiz, Bailly – Trigueros, Bruno, Castillejo, Denis Suárez – Bakambu, Soldado.

FC Barcelona: Bravo, Alves, Piqué, Mascherano, Alba – Busquets, Rakitic, Arda – Messi, Suárez és Neymar.