Nincs több banánhéj!

Villarreal - Barça | Újabb rangadó, mozgástér nélkül | Csak Cillessen sérült

Új év, új lehetőségek, új forma, ebben bízott a Barcelona is a karácsonyi szünet után, de a Bilbao elleni kupameccs józanítóan hatott: még mindig bőven van teendője Luis Enriquének és csapatának, ha a Barcelona versenyképes szeretne lenni minden címért az idény második felére. Itt az újabb nagy feladat, a BL-helyekért küzdő Villarreal idegenben, és több hiba nem fér bele. Ellenkezõ esetben olyan hátrány alakulhat ki a Ligában, amit már nehéz lenne behozni tavasszal.

Természetesen Bilbaoban ki lehet kapni, pláne, ha a játékvezetõ sem mindig hoz jó döntéseket, de az is igaz, hogy ebben a meccsben is több volt, mint amit a Barcelona „ki tudott játszani belõle”. Koncepcionális, játékszisztémákat érintõ kérdõjelek vannak, és ezeket most már sürgõsen meg kellene oldani, hiszen jön a sorozatterhelés, és az olyan meccsek, mint a vasárnapi rangadó.

A Villarreal hazai pályán mindig veszedelmes ellenfél, gyors, játszani akar, kíméletlenül kihasználja a hibákat, és nagyon sokat számít a Madrigal támogatása. Ami közös a két csapatban, hogy a Villarrealnak sem sikerült a legjobban a hétközi kupameccs, San Sebastianban 3-1-re kikaptak a Real Sociedad ellen, amit a jövõ héten próbálnak majd megfordítani. Ezzel együtt a Villarreal remek szezont fut, a Ligában legutóbb még Sevillában is nyerni tudtak, és vesztett pontok számában elõzik az Atlético Madridot is. Õk kapták a legkevesebb gólt a bajnokságban. A keretbõl illik kiemelni az ex-barcelonai Jonathan Dos Santost és az ex-milanos Alexandre Patót.

Ami a Barcelonát illeti, Luis Enrique nem sokat rotált a San Mamésben az alapcsapatán, és olyan rettenetesen ezt nem teheti meg most sem. Az elképzelhetõ, hogy most Mascherano kezd a védelemben, talán az is, hogy most Rakitic helyett André Gomes, esetleg Denis Suárez lesz a kezdõ, de a többi poszton nem várható komoly váltás Lucho részérõl, hacsak meg nem próbál más szerkezetben futballozni. De nem ez a hely tûnik erre a legalkalmasabbnak.

Villarreal CF – FC Barcelona:
Villarreal, El Madrigal
20.45
Vezeti:
Iglesias Villanueva
TV:
Paulaner Sörház | Sport 1

Villarreal: Asenjo, Ruiz, Costa, Álvaro, Mario – J. Dos Santos, Trigueros, Bruno – Soriano, Sansone, Pato.

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Mascherano, Piqué, Alba – Busquets, Andrés Gomes, Iniesta – Messi, Suárez és Neymar.