Torpedókra felkészülni: Barça – Villarreal

Három meccs a végéig | Hibázni tilos | Iniesta visszatérhet

Az Espanyol elleni idegenbeli gyõzelemmel nagy lépést tett a Barcelona afelé, hogy végig versenyben maradhasson a bajnoki címért folytatott harcban, de attól függetlenül, hogy mit játszik a Real Madrid, a hátralévõ három meccset is meg kell nyerni, köztük a Villarreal elleni bajnokit. A sárga tengeralattjáró ellen hazai pályán ugyan egyértelmûen a Barcelona a favorit, de a Liga egyik legjobban védekezõ csapata ellen egyáltalán nem lehet biztosra menni. Ezúttal is egy friss, elszánt, a Ligában maximálisan bízó csapatra van szükség, amelyik gyorsan és pontosan képes feltörni a legjobb védelmeket is.

A Villarreal legfõbb erénye ugyanis a védekezés, csak az Atlético kapott nála kevesebb gólt, és az is figyelemre méltó, hogy a sárga mezesek idegenben közel olyan jól szerepeltek idén, mint hazai pályán. Mindez az Európa-ligás helyekre lehet elég, de még ezekért a pozíciókért is kemény csatát kell vívnia a Villarrealnak az Athleticcel és a Real Sociedaddal – következésképpen ezt a mérkõzést is nagyon komolyan fogják venni Bakambuék.

Ami a hiányzókat illeti, a Villarrealból Bruno Soriano és Álvaro González játéka erõsen kérdéses, míg a Barcelonánál abban bízik Luis Enrique, hogy Andrés Iniesta visszatérhet könnyebb sérülése után. Ezzel együtt arra inkább van esély, hogy a kapitány nem lesz kezdõ, helyette Rakitic mellett ismét André Gomes kaphat helyet a csapatban. A támadósor összetétele garantálható, míg a védelemben szintén jó esély van rá, hogy négy védõvel, a tengelyben Piquével és Umtitivel áll fel a Barcelona.

A meccs kulcsa, hogy nem szabad arra gondolni, milyen mérkõzések jönnek még, vagy hogy hogyan áll a Real Madrid akár a Bajnokok Ligájában, akár a Ligában. A játékosoknak csak magukra és erre a 90 percre kell koncentrálniuk, erre viszont nagyon, mert a Villarreal annyira mindenképpen erõs csapat, hogy egy kevésbé koncentrált Barcelonát idegenben is meg tud lepni.

FC Barcelona – Villarreal CF:
Barcelona, Camp Nou
18.30
Vezeti: Sánchez Martínez
TV:
Paulaner Sörház | Sport 1

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Busquets, Rakitic, Gomes – Messi, Suárez és Neymar.

Villarreal: Andrés, Mario, Bonera, Musacchio, José Angel – Rodri, Trigueros, Jonathan, Soriano – Soldado, Bakambu.