Barça – Celta: álmodhatnak tovább a Kupával?

1-1-ről folytatják a Camp Nouban

Csütörtökön lezárul a Barcelona szezonbeli első igazán éles, egyenes kieséses párharca. A Király Kupa nyolcaddöntőjében a Celtáról előre is lehetett tudni, hogy kemény ellenfél lesz, és ez be is igazolódott,  de az első meccs 1-1-e után a Camp Nou dönt.

A párharc egyszerű, ha a Barcelona nyerni tud. Bármilyen arányú sikerrel a katalán csapat jut a legjobb nyolc közé. Döntetlen esetében már nem egyértelmű a helyzet, ha pedig a Celta tudna nyerni a Camp Nouban, ismét világos, mi következne. Az égszínkék együttes nem is védekezni jön Barcelonába, győzni akar, így lehet ugyanis csak esélye a továbbjutásra. Ez a Celtának azért sem esik majd nehezére, mert az egymás elleni bajnoki meccsen is így játszottak ősszel, és értek el végül egy 2-2-őt. Ezzel az eredménnyel most tovább is jutnának.

A Celta bár a bajnokságban csak a 15. helyen áll pillanatnyilag, nyilvánvaló, hogy ennél jóval magasabb helyezésre hivatott, és közel kellene érjen az európai szereplést ígérő pozíciókhoz a szezon végére. Ezt bizonyították a Real Madrid ellen is múlt vasárnap egy hazai pályán elért 2-2-vel, ahol különösen a második félidőben voltak sokkal jobbak, mint a fővárosiak.

Juan Carlos Unzué már előre jelezte: ezúttal is minden kulcsemberére számít. A Barcelonánál inkább kérdés, hogy pihentetni szeretné-e több kulcsjátékosát Valverde, hiszen továbbra is igaz, hogy 3-4 naponta vannak mérkőzések. Az mindenesetre várható, hogy Lionel Messi és Luis Suárez ezúttal már legalább a kispadon ott lesznek, de benne van a pakliban, hogy kezdeni is fognak.

Valverde szerda este kihirdette a keretét, és várhatóan úgy sakkozik, hogy most is pihentet néhány fontos játékost, de lesz a pályán helyettük elegendő minőség ahhoz, hogy meg tudják nyerni a meccset.

Hibázni viszont most nem szabad.

FC Barcelona – Celta de Vigo:
Barcelona, Camp Nou
21.30
Vezeti: Hernández Hernández
TV: Paulaner Sörház | Digi Sport 2

FC Barcelona: Cillessen, Semedo, Vermaelen, Piqué, Digne – Busquets, Rakitic, Aleñá – Dembélé, Messi és Arnáiz.

Celta: Álvarez, Hugo Mallo, Fontás, Sergi Gómez, Jony – Jozabed, Wass, Lobotka – Maxi Gómez, Pione Sisto, Aspas.