Ideje otthon is Clásicót nyerni

A fő cél a veretlen bajnoki cím

A Barcelona egy héttel ezelőtt megnyerte a spanyol bajnokságot története során 25. alkalommal, és miután két héttel ezelőtt a Király Kupát tette a vitrinbe, így egy duplázással tulajdonképpen befejeződött számára a szezon. De teljesen azért mégsem: itt van egyrészt a tavaszi El Clásico a Camp Nouban, majd még néhány bajnoki egészen május 20-ig.

A tét pedig világos: a Barcelona előtt egyelőre áll az esély, hogy egyedüliként a Liga 20 csapatos történelmében veretlenül nyerje meg a pontvadászatot. Ez kétségtelenül egy kivételes tett lenne, olyan, amire más európai top bajnokságokban is nagyon-nagyon ritkán van példa. Ehhez most az kell, hogy a Barcelona ne kapjon ki a Clásicón, és ezt követően szintén ne szenvedjen vereséget a következő meccsein: a Villarreal ellen otthon, a Levante ellen idegenben és a Real Sociedad ellen otthon. Az világos, hogy ezek közül a Madrid elleni bajnoki a legnehezebb.

De ha a presztízs oldaláról nézzük a mérkőzést, akkor nyerni kellene, nem csupán nem kikapni. A Barcelona ugyanis az elmúlt nyári Spanyol Szuperkupa mellett még két korábbi hazai Clásicóját sem tudta megnyerni (1 döntetlen, 1 vereség). Ami különösen annak fényében nem szép eredmény, hogy az idegenbeli bajnoki Klasszikusokat az elmúlt három évben sikerült mind megnyerni. Most már tehát nagyon ideje lenne a Camp Nouban is örülni egy Madrid elleni győzelemnek. Az aktuális Clásico külön kis céljait egyébként itt gyűjtöttük össze.

A Barcelona feltehetően a tavaszi legerősebb összeállításában lép pályára, tehát pályán lesz Iniesta és Coutinho is a középpályán, a védelemben Piqué és Umtiti, a támadósorban Suárez és Messi. A Real Madrid idén azért a bravúrért harcol, hogy zsinórban harmadszor is meg tudja nyerni a Bajnokok Ligáját, számukra tehát a Liverpool elleni BL-döntő számít még a szezonban, más nem. Kérdés, hogy mennyire szívják fel magukat erre a bajnoki Klasszikusra, de talán egy Klasszikus mindig van olyan szintű meccs, hogy ezzel ne legyen probléma.

FC Barcelona – Real Madrid:
Barcelona, Camp Nou
20.45
Vezeti: Hernández Hernández
TV: Paulaner Sörház | Sport 1

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba – Busquets, Rakitic, Coutinho, Iniesta – Messi és Suárez.

Real Madrid: Navas, Nacho, Vallejo, Ramos, Marcelo – Casemiro, Modric, Kroos – Asensio, Cristiano, Bale.

A Barcelona meccsre készülő kerete: Ter Stegen, Cillessen; Semedo, Piqué, Jordi Alba, Sergi Roberto, Umtiti, Vermaelen; Rakitic, Busquets, Denis Suárez, Iniesta, Dembélé, Coutinho, Paulinho; Luis Suárez, Messi és Paco Alcácer.

Emlékezz Limitált kiadású pólókkal a Barcelona történetének 25. bajnoki címére és a 22 év után távozó Andrés Iniestára. Rendeld meg a pólókat a linkekre kattintva az EuroBarça Shopban.