A felkészülés még tart… de jön a Szuperkupa

A szezon első tétmeccse

Kevés meccs az előszezonban, kevés edzés a teljes kerettel, és nulla meccs a teljes csapattal. Így következik most a 2018-2019-es szezon első tétmeccse, a bajnoki rajtot egy héttel megelőző Spanyol Szuperkupa. A trófea egy mérkőzésen dől el kivételesen, ráadásul a marokkói Tangerben.

A Barcelona előszezonja egyáltalán nem volt ideális abból a szempontból, hogy most tökéletes állapotban lehessen megmutatni a közös munka eredményét. Ernesto Valverde jó néhány játékosát csak ennek a hétnek az elején kapta vissza, egy másik csoportot pedig a múlt hét elején. A vb-n szerepelt játékosok Ter Stegen kivételével egyáltalán nem játszottak az előkészületi mérkőzéseken Amerikában.

Ezzel szemben a vasárnapi ellenfél, Sevilla azért nyugodtabban készülhetett, de az is igaz, hogy a déliek keretében is volt mozgás, új az edző is a tavaly a Gironával remeklő Machín személyében, és egyelőre a meccseik alapján akadozik a gépezet, különösen a támadójáték. Így még a Sevillánál is lehet kísérletezés, és azt Joaquín Caparrós szakosztály igazgató is elismerte, hogy számukra fontosabb most egy sikeres európai selejtezősorozat, mint ez a Szuperkupa.

Ernesto Valverde kezdőcsapatában csak néhány kérdőjel lehet, és jelen pillanatban úgy néz ki, hogy a tréner 4-3-3-as rendszerben fog kezdeni. A védelembe Lenglet az esélyesebb Umtiti rovására, a középpályán Rafinha Rakitic helyett, míg a támadósorban Dembélé Suárez helyett. Mindhárman azért, mert utóbbiak később kezdték el az edzéseket. A többi poszton azonban igen valószínű hogy az alább írt futballisták kezdenek. Eltiltott Sergi Roberto, és sérült Denis Suárez, ők biztosan nem lesznek pályán, mindenki más elutazik vasárnap reggel Tangerbe.

Sevilla FC – FC Barcelona:
Spanyol Szuperkupa
Tanger, Stade Ibn Batouta
22.00
Vezeti: Del Cerro Grande
TV: Digisport 1

Sevilla: Vaclik, Aleix Vidal, Carrico, Gnagnon, Berrocal, Amadou, Banega, Arana, Nolito, Sarabia – Ben Yedder.

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet (Umtiti), Alba; Busquets, Rakitic (Rafinha), Arthur; Coutinho, Messi és Dembélé (Suárez)

A Barcelona utazó kerete: Ter Stegen, Cillessen, Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba, Umtiti, Vermaelen, Miranda, Marlon, Rakitic, Busquets, Denis Suárez, Coutinho, Arthur, Rafinha, Malcom, Sergi Roberto, Vidal, Riqui Puig, Aleñá, Samper, Luis Suárez, Messi, Dembélé, Alcácer és Munir.

Mindenképpen beruháznál egy Barçás ereklyére? Akkor az Eurobarça Shop pontosan a te tereped, ahol megrendelheted az alábbi ‘Tots units fem forca’ pólót is!