Vissza a jól bevált alapokhoz

Barça - Eibar


A Barcelona kikapott és rosszul játszott a Kupában a Levante otthonában, ahol nagyon örülnie kellett annak is, hogy a hajrában egy büntetővel sikerült szépítenie. Ernesto Valverde a bajnokságban jobban meg szeretné őrizni a nyugalmát, mint a Kupában, ezért nagyrészt maga mögött fogja hagyni a rotációt.

Talán nem teljesen, mert az Eibart hazai pályán talán picit megforgatott csapattal is illene legyőzni, de az is igaz, hogy az Eibar idén egyáltalán nem egy gyenge csapat, olyannyira, hogy az Atlético otthonában döntetlent játszottak, hazai pályán pedig alaposan megverték a Real Madridot is. A Barcelona ellen hagyományosan nem tudnak pontot sem szerezni, de föladni nem fogják a próbálkozást.

Éppen ezért Valverde részéről az várható, hogy a csütörtökön kimaradó kezdők majd’ mindannyian visszakerülnek a kezdőbe: Alba, Piqué, Raktitic, Suárez és Messi várhatóan most játszani fognak, pihenőt kaphat viszont a középpályán Arturo Vidal, aki mostanra szinte elnyűhetetlen tagja lett a csapatnak, és biztosan sok feladata lesz tavasszal is.

A Barcelona 18 fős keretébe továbbra sem tudott bekerülni a sérüléséből visszatérőben lévő Vermaelen, és Denis Suárezzel szemben alulmaradt a napi versenyben Malcom is, aki csütörtökön kezdhetett, de nem tudott élni az eséllyel.

A múlt héten elért nagyobb pontelőnyt feltétlenül illik minimum megőrizni ezen a hétvégén.

FC Barcelona – Eibar
Barcelona, Camp Nou
18.30
Vezeti: Gil Manzano
TV: Spíler 2 | Paulaner Sörház

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Alba – Busquets, Rakitic, Arthur – Messi, Dembélé, Suárez.

Eibar: Riesgo, Pena, Oliveira, Arbilla, Angel – Escalante, Diop, Orellana, Jordán, Cucurella – Enrich.

A Barcelona meccs kerete: Ter Stegen, Cillessen, Semedo, Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Murillo, Jordi Alba: Busquets, Rakitic, Coutinho, Arthur, Arturo Vidal, Aleñá; Messi, Luis Suárez, Denis Suárez és Dembélé.