Rotációs fesztivál Vigóban

A 'Pool ellen kezdettek közül nyolcan nem utaznak

Ernesto Valverde nem is tagadhatja, hogy most nem a Celta elleni bajnoki a fontos, hanem a Liverpool elleni visszavágó, és mivel mindenkiből sokat kivett a szerdai meccs a BL-ben, ezúttal a kezdők többsége tényleg teljes pihenőt kap. Jöhetnek a tartalékok és a fiatalok is.

Mert hogy nyolc olyan játékos, akik kezdők voltak a Liverpool ellen, most el sem utaznak Galíciába: Ter Stegen, Piqué, Alba, Sergi Roberto, Sergio Busquets, Rakitic, Luis Suárez és Messi. Ebből a nyolcasból Suárez még csak nem is edzett pénteken, mert van kisebb sérülése még a szerdai meccsről.

Magyarán a kezdők közül csak Lenglet, Arturo Vidal és Coutinho vannak ott az utazó keretben, és feltételezni lehet, hogy közülük sem fog mindenki játszani. Így viszont pályára kerülhetnek olyanok, akik egyébként nem szoktak mostanában, vagy nem rendszeresen. Akik szinte biztosan játszhatnak ők például Cillessen, Umtiti, Todibo vagy Vermaelen közül az egyik, Aleñá, Arthur, Malcom. Könnyen esélyt kaphat újra Riqui Puig, és talán még a teljesen mellőzőtt Boateng is.

Az eredmény ezúttal teljesen harmadrangú dolog. A bajnoki cím biztos már, a BL-döntő viszont még úgy sem, hogy sikerült előnyt szerezni az odavágón. Úgyhogy ezt a meccset ha fel nem is adja a csapat, majd az éppen pályára lépőkön múlik, hogy mennyire lesz versenyképes és motivált a Barcelona. Mert hogy a Celta garantáltan motivált lesz, hiszen még harcolnia kell a bennmaradásért. A jelenlegi legjobb kieső a Valladolid 35 ponttal, melyet megelőz három 37 pontos csapat is. A Girona, a Levante és a Celta. A Villarreal a maga 40 pontjával már sokkal jobb helyzetben van a 14. helyen. De a Celta még ugyanúgy kieshet, mint a Valladolid, ezért nekik ez a meccs élet-halál harc lesz.

Celta Vigo – FC Barcelona:
Vigo, Balaídos
20.45
Vezeti: Sánchez Martínez
TV: Paulaner Sörház | Spíler 2

Celta: Blanco, Mallo, Costas, Hoedt, Olaza – Lobotka, Yokuslu, Brais, Boufal – Aspas, Maxi Gómez

FC Barcelona: Cillessen, Wague, Todibo, Umtiti, Vermaelen – Puig, Aleñá, Arthur – Malcom, Dembélé, Boateng.

Sportoláshoz, az iskolába vagy egyszerűen a mindennapokhoz kell egy könnyen hordozható táska? Megkerestük a legjobb minőségű alapanyagot, és erre terveztünk! Válassz a színek és a minták közül!