Célpont bemérve. 90 percre a döntő

Liverpool - Barcelona visszavágó

A munka felét elvégezte a Barcelona, és talán nagyobb jutalmat is kapott eddig, mint azt a játékával kiérdemelte. Hátra van még az elődöntő másik fele, a nehezebbik, idegenbeli része. És hiába a háromgólos előny, azért nyilvánvaló, hogy így is nagyon nehéz lesz.

Hogy mennyire, az már sok tényezőn múlik. A hazaiak erején és lendületén, a szerencsén és a Barcelona kiállásán is, hogy hogyan állnak ki ezen a mérkőzésen. Mert Róma emléke még kísért, hiszen bő egy évvel ezelőtt a Barcelona egy 4-1-es előnyt engedett el Itáliában egy nálánál egyértelműen rosszabb képességű csapat ellen. Most a Liverpool nem feltétlenül rosszabb képességű csapat, inkább csak nagyon más stílusban játszik.

A Barcelona rettenetesen szenvedett a ‘Pool gyorsaságától az odavágón, rendszeresen találtak a vörösmezes támadók réseket a védelem szélein, Salah különösen nehezen tartható volt, de még csak a labdát sem birtokolta többet a Barcelona, és mint kiderült utólag ez most nem is volt cél. Valverde más utat választott, és végül az eredmény őt igazolta, de az majd kedden derül ki, hogy mit szeretne másként csinálni.

Mert egészen biztosan vannak ilyen dolgok, hiszen a Barcelona nem érezte magát mindig jól a pályán a Camp Nouban. Arra például lehet számítani, hogy ezúttal nem engedi meg azt a luxust magának, hogy pályára küldi Coutinhót, aki az összes Barcelona játékos közül a legkevesebb esetben találkozott a labdával, és még a védekezésben sem volt hasznos szereplő. Mivel Dembélé a hétvégén megsérült, a leggyorsabb támadójával nem számolhat az edző. A 4-4-2-es hadrend szinte biztos, a kérdés az lehet, kivel tölti fel a középpályát. Mert játszhat középpályán Sergi Roberto, mint történt az odavágó második félidejében Semedo beállítása után, de jöhet a csapatba Arthur is. Coutinho pályára lépésének esélye hozzájuk képest alacsonyabb.

A Liverpoolnál még súlyosabb gondjai vannak viszont Jürgen Kloppnak, mivel a német nem számíthat Firminóra, Salah-ra és a középpályán Keitára sem. Különösen előbbi két játékos, a Liverpool két legjobb támadójának sérülése olyan érvágás hazai oldalon, amin elmehet a továbbjutás esélye. Helyettük Shaqiri, Origi és Sturridge közül kettő fog játszani. És persze ott lesz Mané is, aki életveszélyes lehet bármikor.

A Barcelonának az a lényeg, hogy így sem becsülheti le egy pillanatra sem a Liverpoolt, nem bízhatja el magát az előnye birtokában, úgy kellene mennie a meccsért, mintha 0-0-ról indulna az összecsapás. És ha így lesz, meg lehet a jutalom.

Liverpool – Barcelona:
Liverpool, Anfield
21.00
Vezeti: Cüneyt Çakir (török)
TV: Paulaner Sörház | M4 Sport

Liverpool: Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson – Millner, Fabinho, Wijnaldum – Shaqiri, Mané, Origi.

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Busquets, Rakitic, Sergi Roberto (Arthur), Vidal – Suárez és Messi.