Hat pontos hátrányból kell visszatérni a győzelmi ösvényre

A Levante látogat este a Camp Nouba | Dembélé még nem lesz ott a keretben

Az FC Barcelona együttese a Levante gárdáját fogadja a Liga 22. játéknapján a Camp Nouban, a meccset pedig joggal lehet vízválasztónak nevezni a bajnokságra nézve. A valenciai gárda formája hagy némi kívánni valót maga után, a Barcelona pedig nem csak a pontok miatt akarhat nyerni. 

Quique Setién együttese könnyed és jó játékkal jutott tovább a Király Kupában a hét közepén a Leganés ellen, ám ahhoz, hogy minden fronton esélyes legyen a csapat, minél előbb fel kell építenie egy jó formát és egy azzal járó magabiztosságot. Egyrészt ez azért sürgős dolog, mert a Real Madrid 1-0-ra megnyerte a madridi derbit szombat délután, így már hat pontos előnnyel vezeti a tabellát a katalánok előtt, másrészt pedig a Király Kupában a jövő héten Bilbaoban vizitál a Barça, az ott elért eredmény pedig természetesen gyorsíthatja vagy lassíthatja a Setién mester és a csapat között kialakulóban lévő bizalmat.

 

 

A Levante a 13. helyen áll a bajnokságban, és kilenc ponttal előzi meg a már kieső helyen álló Celta Vigót. Ez főként a kiváló őszének köszönhető, ugyanis az elmúlt öt meccséből csupán kettőt tudott megnyerni, az utolsó három találkozóját pedig egyaránt elveszítette a valenciai gárda. Az Atlético elleni idegenbeli meccset nyilvánvalóan nem lehet számon kérni Paco López csapatán, ám az Alavés, valamint az Osasuna elleni találkozókon bőven lett volna esélye jobb eredményt elérnie a Levanténak. Maga a tréner is kiemelte a találkozó előtti sajtótájékoztatóján, hogy a Camp Nouban idén még senki sem tudott nyerni, vagyis az ő céljuk is egyelőre az, hogy versenyképesek legyenek, aztán meglátják, mi sül ki a dologból.

Ami a Barcelonát illeti, a hétközi meggyőző kupasiker feledtette némileg a Valencia elleni kisiklást, ám gyorsan fel kell építenie azt a bizonyos jó „momentumot” a Barcelonának, ha a bajnokságban akar még valamit idén elérni. A Madrid stabilnak tűnik, így a katalánoknak úgy kell hozzászokniuk Setién edző elképzeléseihez, hogy közben eredményesek maradnak. Ráadásul a bilbaoi túrát követően hamarosan érkezik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első felvonása is, amire szintén nem ártana már kellő önbizalommal érkezni.

A sérülésekről szólva – a hosszú távra kidőlteken túl – megjegyzendő, hogy Ousmané Dembélé még nem lesz ott a listán, amit a nap folyamán hirdet ki Setién. Maga a tréner mondta el a sajtótájékoztatóján, hogy a franciát még nem veti be, mert ez még korai lenne, és nem akarják, hogy újból megsérüljön a gall csatár. Arturo Vidal játékára ellenben számíthat a tréner, noha a chilei kisebb fájdalmakkal küzdött a héten (Közben kerethirdetéskor kiderült: az előzetes hírekkel ellentétben a chilei mégsem bevethető).

A Levante az elmúlt kilenc mérkőzésén csak kétszer tudott egyáltalán a kapuba találni a Barcelona ellen a Camp Nouban, így ezt a tendenciát látva – kiegészülve a hazai pálya előnyével – nem túlzás kijelenteni, hogy be kell húznia a kötelezőt a Barçának, ha bármit is komolyan gondol még idén a Ligában.

FC Barcelona – Levante UD
Barcelona, Camp Nou

21:00
Vezeti: Adrián Cordero Vega

Barcelona: ter Stegen – Sergi Roberto, Piqué, Umtiti (Lenglet), Alba – Busquets, De Jong, Arthur – Messi, Griezmann, Ansu Fati.

Levante: Aitor Fernández – Miramon, Hernani, Vezo, Postigo, Tono – Rochina, Vukcevic, Campana – Roger, Morales.