Válság ide, közeledő rangadók oda, nyerni kell: Barça – Eibar

A nyugalom mostanában nem divat Barcelonában, a játékosok lassan megszokhatták, hogy valami mindig van, ami kicsit vagy jobban, de zavarhatja a felkészülésüket. Most is így van, de az Eibart hazai pályán le kell győzni a jövő heti két rangadó előtt.

Mert hogy a következő héten esedékes a Napoli elleni BL-nyolcaddöntő odavágója, illetve az El Clásico is Madridban. Ezektől a meccsektől sok minden függ majd a későbbiekben. A csapatra pedig most nem sokan figyelnek, mert mindenki azt vizsgálja, hogy meg tudja-e menteni a pozícióját Bartomeu elnök a játékosokat, ex-elnököket vagy klubhoz közel állókat klub pénzen támadó közösségi média kampány nyilvánosságra kerülése után.

A csapat idei kiegyensúlyozatlan teljesítményét és az állandó belső vitákat, botrányokat, edzőváltást, sérüléseket figyelembe véve valóságos csoda, hogy a Barcelona még mindig versenyben van a bajnoki címért, egy pontra van csak a Madrid mögött. Ez valószínűleg azt is jelenti, hogy a Madrid sem olyan jó, a Madrid sem tud kiegyensúlyozott maradni, ugyanúgy elhullajt pontokat.

Az Eibar ellen a Barcelonának nem szabadna: a vendégek a kieső helyek előtt állnak, Messiéknek pedig lesznek még olyan meccseik, amik igazán nehezek lesznek. Ennek a most következőnek nem kellene ebbe a kategóriába kerülnie. Az új igazolás Braithwaite még nem lesz kezdő, de a kispadon helyet foglal, egyébként pedig az lesz érdekes, hogy kiket próbál meg pihentetni a nápolyi meccs előtt Setién.

FC Barcelona – Eibar:
Barcelona, Camp Nou
16:00
Vezeti: Soto Grado (újonc a LaLigában)
TV: Paulaner Sörház | Spíler 2

Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Umtiti, Junior – Busquets, Rakitic, De Jong – Ansu Fati, Griezmann, Messi.

Eibar: Dmitrovic, Arbilla, Burgos, Bigas, José Angel – Diop, Expósito, Cristóforo, Pedro León, Enrich, Orellana.