Újabb rázós döntő jön: Celta – Barça

Két nagyon-nagyon nehéz bajnoki áll a Barcelona előtt néhány napon belül, amelyeken megnyerni még nem lehet, de elveszíteni nagyon könnyen el lehet a bajnoki címet. Szombaton irány Vigo, jövő kedden pedig már az Atlético érkezik a Camp Nouba.

Most persze még csak a Celtával szabad foglalkozni, és kell is, mert az elmúlt években a Barcelonának volt gondja bőven a Balaídosban. Arról nem beszélve, hogy a Barcelona bár hazai pályán sem remekel játékban, de idegenben ez még inkább igaz, és ami sokat számít, nem is tudja megnyerni a meccseit. Legalábbis az esetek jelentős százalékában ez így van. 15 idegenbeli bajnokiból a Barça csak 6-ot nyert, 4 döntetlenre végződött, 5 esetben vereség lett a vége. A megszerezhető pontok felét sem sikerült zsákba tenni.

Így Vigóban nem lehet sétagaloppra számítani, pláne úgy, hogy a hazaiaknak még azért néhány pont jól jönne, hogy biztosítsák a bennmaradásukat. Most 33 pontjuk van, a legjobb kieső Mallorcának 26. Ott lesz a csapatban az ex-barcelonai Denis Suárez és a kölcsönadott Rafinha is, de ismerős lehet majd Nolito is ha pályára kerül. Tőlük lehet is tartani, ahogy Iago Aspastól is, aki továbbra is meghatározó tagja a Celtának.

A Barcelona kezdőcsapatában a leginkább felforgatott ebben a pillanatban a középpálya, ahol sérülés miatt nem bevethető De Jong és Sergi Roberto sem, Sergio Busquets pedig eltiltott. Arthur ráadásul az eladás közvetlen közelébe került, az is bőven benne van a pakliban, hogy a mérkőzés után, vasárnap el fog utazni Torinóba, hogy átessen egy kötelező orvosi vizsgálaton. Ezt követően visszatérne, hogy befejezze a szezont a Barcelonával. Így az várható, hogy Rakitic lesz a szűrő, előtte pedig Vidal, majd Arthur vagy Riqui Puig. A hétközi teljesítmények alapján minden Puig játékára mutat, de Setién rendkívül óvatos a fiatalokkal, és akár gondolkozhat úgy is, hogy Puig jobb erősítés lehet meccs közben, ha nehezen mennének a dolgok.

A támadósorban Braithwaite nem kapott lehetőséget az Athletic ellen, ezért most könnyen ő rá jöhet ki a rotáció, arról nem beszélve, hogy Luis Suáreznek is kijárna már némi pihenő.

Celta Vigo – FC Barcelona:
Vigo, Balaídos
17.00

Celta:  Rubén Blanco, Aidoo, Murillo, Araújo – Yokuslu, Bradaric, Kevin Vázquez, Fontán – Rafinha, Brais, Aspas.

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Rakitic, Vidal, Arthur (Puig), Messi, Griezmann, Braithwaite.