Sebzett vadak Torinóban: Juve-Barça előzetes

Sérültek, rossz forma mindkét csapatnál

A FC Barcelona szerdán 21 órától a Juventus vendégeként fog pályára lépni Torinóban a Bajnokok Ligája-csoportkör második fordulójában. A katalánok az El Clásicón elszenvedett 3-1-es vereséget követően utaznak Olaszországba, míg a Zebrák szintén halovány eredmények után fogadják hazai pályán Messiéket.

A Barcelona szombaton 3-1-es vereséget szenvedett a Camp Nouban a Real Madrid ellen, a Juventus pedig szintén hazai pályán játszott 1-1-es döntetlent a Verona ellen. Ezzel ellentétben viszont mindkét csapat győzni tudott a Bajnokok Ligája első fordulójában: a Barça a Fradi ellen 5-1-re, a Juve pedig a Dinamo Kijev ellen 2-0-ra, így egyik együttes sincs győzelmi kényszerben, nincs óriási tétje a találkozónak.

A hazaiak a Bajnokok Ligájában az elmúlt nyolc mérkőzésükből hetet megnyertek, ami egy nagyon jó mutató. Viszont nincsenek jó állapotban – hétvégén sem nyertek -, hiszen hiába veretlenek még a szezon során, a hat meccsükből mindössze kettőn tudtak győzni, ami már kevésbé pofás mutató. Az sem a Juventus malmára hajtja a vizet, hogy Cristiano Ronaldo biztosan nem fog pályára lépni, mert még mindig pozitív koronavírus tesztet produkált. Rajta kívül sérülés miatt kihagyja a találkozót Alex Sandro, Chiellini és De Ligt is sérülés miatt, valamint Bonucci játéka is erősen kérdéses. Így a CR vs. Messi párharcra várni kell a visszavágóig, viszont Arthur visszatérhet a Barcelona ellen, a brazil középpályás minden bizonnyal ott is lesz az olaszok kezdőcsapatában.

Ami a katalánokat illeti, ők sem lehetnek túl jó állapotban mentálisan a szombati vereséget követően. A friss hír, hogy Bartomeu lemondott, talán ad egy kisebb lökést a játékosoknak, ami nem is ártana a Juventus elleni rangadó előtt. Az olaszokhoz hasonlóan a Barcelonánál is akadnak hiányzók. Coutinho, Ter Stegen és Umtiti sérült, Piqué pedig eltiltott, hiszen a Fradi elleni mérkőzésen kiállították. Ennek fényében az biztos, hogy a kapuban most is Neto fog állni, a védelemben pedig Dest – aki a hétvégén jó teljesítményt nyújtott – és Jordi Alba között Lenglet és Araújo várható, hiszen ahogy fentebb már szó volt róla, Umtiti és Piqué sem bevethető. Előttük minden bizonnyal De Jong és Busquets fog játszani, noha a katalán középpályás gyengén teljesített a hétvégén, Pjanic a hírek szerint továbbra sincs 100%-os állapotban fizikálisan. Előttük Griezmann, Pedri és Ansu Fati várható, Messivel az élen. A francia támadó visszatérhet a kezdőcsapatba, aki sem a Fradi, sem a Real ellen nem kezdett. Ettől függetlenül az sem lenne meglepetés, ha a helyén Trincao vagy Dembélé kapna lehetőséget.

A találkozónak tehát nincs óriási tétje, hiszen mindkét csapat nyerte az előző mérkőzését, és még ez után is hátra lesz négy forduló. Ettől függetlenül egy győzelem egyik együttesnek sem jönne rosszul – legfőképp lélektanilag. A csoportelsőséget valószínűleg a visszavágó, a hatodik forduló fogja eldönteni, hacsak valami meglepetés nem történik addig.

Juventus FC – FC Barcelona 

Torino, Allianz Stadium

Vezeti: Danny Makkelie

Juventus: Szczesny – Cuadrado, Demiral, Bonucci, Danilo – Chiesa, Arthur, Rabiot, Ramsey – Kulusevski – Morata

Barcelona: Neto – Dest, Araújo, Lenglet, Alba – Busquets (Pjanic), De Jong – Griezmann (Dembélé), Pedri, Fati – Messi