Rangadó a Wandában a válogatott szünet után

Barça - Atlético előzetes

A spanyol bajnokság tizedik fordulójában Madridba utazik az FC Barcelona együttese, ahol az Atlético Madrid lesz az ellenfele. A két hetes válogatott szünet után folytatódnak a küzdelmek a bajnokságban, méghozzá nem is akármilyennel. A Wanda Metropolitano stadionban fognak vendégeskedni a katalánok, egy olyat csapat lesz az ellenfél, amely még veretlen a bajnokságban, illetve a vesztett pontok számában a legjobban áll a tabellán.

Természetesen mindkét csapatból nagyon sokan ott voltak a válogatottjuknál az elmúlt két hétben, így nem kevés utazás társult a három nemzetközi mérkőzéshez az említett időszakban. Ahogy az lenni szokott, sérültekkel is járt ez a két hetes szünet: a Barçában Busquets volt az, aki kiesett sérülés miatt, de a hazaiaknál is több játékos van, akik ilyen-olyan okok miatt kihagyni kényszerülnek a rangadót. Nincs megállás tehát, folytatódnak a mérkőzések továbbra is ebben a szoros menetrendben 3-4 naponta.

Az Atlético Madrid az egyedüli együttes, amely még nem szenvedett vereséget az idei kiírásban, minden bizonnyal az lesz a matracosok célja, hogy ezt a jó sorozatot megtartsák a szombat esti találkozón is. Sőt, ha az előző szezont is nézzük, akkor már 23 bajnoki óta veretlen Simeone csapata, ami nem kis teljesítmény. A védelem pedig úgy tűnik, hogy újra összeállt: a legutóbbi hat találkozóból ötször rezdületlen maradt Oblak hálója. Ettől függetlenül azt is érdemes megemlíteni, hogy több, mint egy évtizede képtelen nyerni az Atlético a bajnokságban a Barcelona ellen. Az biztos, hogy Luis Suárez hiányát erősen meg fogják érezni a hazaiak, hiszen az uruguayi csatár vezeti a góllövő listát, de koronavírus miatt nem játszhat volt csapata ellen szombat este.

Ami a Barcelonát illeti, hét forduló alatt mindössze tizenegy pontot szerzett – amelyhez két vereség is társult -, így csak a nyolcadik helyen tanyázik a tabellán. Ezen lehet segíteni az Atlético ellen. Vannak pozitív és negatív hírek is a csapat háza tájáról: Araújo és Umtiti továbbra is sérült, tehát maradt a Piqué-Lenglet páros, mint bevethető középhátvéd kettős. Mint ismert, Ansu Fatit is kénytelen lesz nélkülözni a katalán klub a következő hónapokban, illetve a válogatott mérkőzések során Busquets is megsérült, ő sem lesz ott a Wandában. Coutinho viszont ott lehet, hiszen a brazil játékos felépült a sérüléséből, az orvosi stáb megadta neki a játékengedélyt. Az említett helyzet alapján a kezdőcsapatot illetőleg sok kérdés nem maradt. Ter Stegen előtt Piqué, Lenglet és Alba helye biztos, a jobbhátvéd pozícióért Sergi Roberto és Dest harcolhat meg. A középpályán szinte fix, hogy Pjanic és De Jong lesz ott, míg elöl szintén borítékolható, hogy Dembélé, Messi és Griezmann kezdeni fog, a baloldalt pedig Pedri vagy Coutinho játéka várható.

Vannak tehát pro-kontra érvek mindkét fél irányába, elég ha az Atlético veretlen menetelésére gondolunk, vagy Luis Suárez hiányára. A katalánok ellen szól az elmúlt hetekben mutatott gyenge forma, viszont a veretlen sorozat a matracosok ellen magáért beszél. Kérdés, hogy a két hetes válogatott szünet után melyik csapat tudott jobban regenerálódni, mert könnyen lehet, hogy ez fogja eldönteni a találkozó sorsát.

Atlético Madrid – FC Barcelona

Wanda Metropolitano, Madrid

Vezeti: José Munuera

Atlético: Oblak – Trippier, Savic, Giménez, Hermoso – Kondogbia, Níguez – Correa, Llorente, Koke – Félix

Barcelona: Ter Stegen – Roberto (Dest), Piqué, Lenglet, Alba – Pjanic, De Jong – Dembélé, Messi, Pedri (Coutinho)- Griezmann