A Levante jön a megsebzett vad otthonába

Barça - Levante előzetes

A spanyol bajnokság 13. fordulójában a Levante együttese érkezik az Camp Nouba. A Barcelona két vereség után fogadja hazai pályán a valenciai csapatot, tehát közel sincsenek jó formában a katalánok. Győzni viszont kötelező, mert már most tetemes a hátrány a listavezető Atlético Madriddal szemben.

A Barça egy héttel ezelőtt az újonc Cádiz otthonában szenvedett 2-1-es vereséget, majd hétközben a Bajnokok Ligájában a Juventus sokkolta a katalánok a 3-0-ás győzelmükkel a Camp Nouban. Ezzel szemben a Levante jóideje veretlen, habár kieső helyen áll a bajnokságban. A Barcelona a 10 meccsen szerzett 14 pontját szintén nem teszi ki az ablakba. Könnyű mérkőzésre nem lehet számítani.

A Levante jelenleg a 18. helyen áll a tabellán, amely majd két hónapja nem talál legyőzőre. Ennek az ellentmondásnak az az oka, hogy a legutóbbi győzelmük előtt ötször játszott 1-1-es döntetlent a csapat – amit egyébként három vereség előzött meg. Ahhoz, hogy a veretlen széria folytatódjon, jó alap lehet, ha a vendég csapat szerzi az első gólt, hiszen Koeman irányítása alatt eddig még egyszer sem tudott fordítani a Barcelona.

Ami a Barcelonát illeti, a legutóbbi 15 hazai mérkőzése mindegyikét megnyerte a Levante ellen, erre lehet alapozni. Nyerni kell most is, ha kapaszkodni akar a bajnoki tabellán. Az biztos, hogy Piqué, Ansu Fati, Sergi Roberto és Dembélé ezt egyelőre még nem fogja segíteni, hisz mindegyikük sérüléssel küzd. Umtiti viszont már egészséges, és van rá esély, hogy ott lesz a kezdőcsapatban Lenglet mellett, de azért Araújo játéka valószínűbbnek tűnik. Elöl Coutinho visszatérhet a pályára, akit mellőzött a Juventus ellen Koeman. Center poszton pedig Braithwaite kaphat ismét lehetőséget.

A Levante elleni találkozó után a jó formában lévő Real Sociedad elleni bajnokit fogja bepótolni szerda este a Barcelona. Mondani sem kell, hogy sok pontvesztésre már nincs lehetősége a katalánoknak, ha még nem mondtak le a bajnoki álmokról…

FC Barcelona – Levante UD

21:00

Camp Nou, Barcelona

Vezeti: Ricardo De Burgos

Barcelona: Ter Stegen – Dest, Araújo (Umtiti), Lenglet, Alba – Busquets, De Jong – Griezmann, Messi, Coutinho – Braithwaite

Levante: Fernández – Coke, Vezo, Postigo, Clerc – Frutos, Melero, Vukcevic, Rochina – Gómez, Martí