Jön az újabb hazai győzelem a bajnokságban?

Barça - Valencia előzetes

Sorozatban a harmadik bajnoki mérkőzését játssza hazai pályán az FC Barcelona, most a Valencia együttese érkezik a Camp Nouba. Egy hete a Levantét verte nagy nehezen 1-0-ra a katalán csapat, majd szerdán a Real Sociedad együttesét is sikerült két vállra fektetni, méghozzá egy igencsak jóra sikerült első félidőt követően.

A Valencia jelenleg a 12. helyen tanyázik a tabellán, és nincs is nagy formában: négy bajnoki óta veretlen, legutoljára a Real Madridot győzte le 4-1-re. Ami pedig a Denevérek idegenbeli mérlegét illeti, pocsék a mutató. Az elmúlt 17 idegenbeli mérkőzésükből mindössze egyszer tudtak nyerni. Nehéz elképzelni, hogy épp a Barcelona ellen kezd meg egy jó sorozatot a valenciai csapat.

A katalánok ezzel szemben épp azon vannak, hogy zsinórban harmadik bajnoki győzelmüket könyvelhessék el, és tapadjanak az élbolyra. Erre minden esély meg is van, főleg akkor, ha a Real Sociedad elleni első félidei játékot mutatja a csapat. Sajnos Piqué, Sergi Roberto, Ansu Fati és Dembélé továbbra sem lehet ott a pályán, valamennyien sérültek. A hétközi kezdőcsapathoz képest sok változás nem várható, talán a középhátvéd poszton Mingueza helyett Lenglet kaphat lehetőséget, a többi poszton valószínűleg maradnak azok, akik szerdán is kezdtek.

A Barçának még egy meccse lesz ezen kívül Karácsony előtt, így ha ezt a két bajnokiját nyerni tudná a csapat, jó szájízzel mehetnének a rövid szünetre a játékosok. Azért lesz most rövid a szünet, mert a két ünnep között szintén rendeznek bajnokit, muszáj a késői bajnokság kezdet miatt behozni a lemaradást…

FC Barcelona – Valencia CF

Camp Nou, Barcelona

Vezeti: Hernández A.

Barcelona: Ter Stegen – Dest, Araújo, Lenglet (Umtiti), Alba – Busquets, De Jong, Pedri – Griezmann, Messi, Braithwaite

Valencia: Doménech – Wass, Paulista, Diakhaby, Gayá – Musah, Racic, Soler, Guedes – Vallejo és Gómez.