Egy Alavés elleni bajnoki következik a PSG elleni erőpróba előtt

Barça - Alavés előzetes

Szombaton este a Barcelona az Alavés együttesét fogadja majd a Camp Nouban a spanyol bajnokság 23. fordulójában. A katalánok szerdán a Sevilla otthonában kétgólos vereséget szenvedtek a Copa del Rey elődöntőjének odavágóján, de máris itt a következő mérkőzés, ahol egy sokgólos győzelemmel talán valamennyire sikerülhet majd elfeledtetni a Sevilla elleni vereséget.

Az előző fordulóban a listavezető Atlético Madrid 2-2-es döntetlen játszott a Celta Vigo ellen, így a matracosok előnye 10 pontról 8 pontra csökkent a bajnoki tabellán a Barçával szemben. Kedden a Real Madrid pótolta az egyik korábban elhalasztott bajnokiját, Zidane alakulata a Getafe ellen lépett pályára és végül kétgólos győzelmet aratott – így három pontra ellépett a katalánoktól. Az elmúlt időszakban Koeman csapata nagyon jó formában volt a bajnokságban, de továbbra is igaz, hogy a Barcelona nem engedheti meg magának, hogy újabb pontokat veszítsen, amennyiben továbbra is versenyben akar maradni a bajnoki trófea megszerzéséért folytatott harcban.

Fontos megemlíteni, hogy kedden a Barça már a Paris Saint – Germain ellen lép majd pályára a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében és emiatt könnyen elképzelhető az a forgatókönyv, hogy Koeman az Alavés ellen több meghatározó játékosát is pihentetni fogja majd és ez kiváló lehetőség lehet azoknak a játékosoknak, akik ebben a szezonban eddig nem igazán tudtak a csapat meghatározó tagjává válni, vagy többnyire csupán csereként jutottak szóhoz.

A Barcelona a legutóbbi öt mérkőzéséből az összeset megnyerte a Sevilla elleni Copa del Rey elődöntő kivételével, míg az Alavés az utolsó öt pályára lépésén csupán a Real Valladolid ellen tudott nyerni. Az egymás elleni mérkőzéseket figyelembe véve pedig 2016-ban volt legutóbb példa arra, hogy az Alavés győzelemmel zárjon egy Barcelona elleni összecsapást, így alapvetően egy sokgólos katalán sikerre számíthatunk majd, de azt a tényt figyelembe véve, hogy Koeman valószínűleg több kulcsemberét is pihentetni fogja majd, kiegyenlítettebb játékra van kilátás.

A Barçánál elég sok a hiányzó: Gerard Piqué, Ronald Araújo, Philippe Coutinho, Sergi Roberto és Ansu Fati egészen biztosan kihagyja majd a találkozót sérülés miatt, rajtuk kívül Dest, Pjanic és Braithwaite sem utazott el szerdán Sevillába a csapattal, de ők már részt vettek az edzéseken a klub edzőközpontjában. A túloldalon pedig Rodrigo Ely és Manu García szintén sérülés okán távolról fogja majd figyelni az eseményeket.

*50% kedvezmény a második termékre, csak vasárnapig!

Riqui Puig-nak mindennél nagyobbak az esélyei a játékra, ugyanis az ő kezdőcsapatba nevezésével Pedrit vagy Frenkie de Jongot pihentetni tudná Koeman, már a PSG elleni mérkőzésre gondolva. Francisco Trincao a másik olyan játékos, akinek szintén lehetősége nyílhat a játékra, a portugál szélső valószínűleg Dembélé helyét vehetné át, de akár Konrad de la Fuente is megkaphatja majd a játéklehetőséget Koemantól.

A védelemben nem egyszerű feladat pihentetni bárkit is, ugyanis a sérülések miatt elég kevés játékos áll a klub rendelkezésére ezeken a posztokon, de egy friss és jó fizikai állapotban lévő Jordi Alba kétségtelenül nagy előnyt jelenthetne majd a BL-ben. Ha ő is a padon kezdené a meccset, akkor Firpo lehetne a balhátvéd.

Barcelona – Alavés
21.00
Helyszín: Camp Nou

Barcelona: Ter Stegen – Junior Firpo (Alba), Lenglet, Umtiti, Mingueza (Dest) – Riqui Puig, Pjanic, Pedri (Frenkie de Jong) – Trincao, Griezmann, Konrad de la Fuente

Deportivo Alavés: Fernando Pacheco – Ruben Duarte, Florian Lejeune, Victor Laguardia, Ximo Navarro – Luis Rioja, Tomas Pina, Rodrigo Battaglia, Edgar Mendez – Joselu, Lucas Perez