Léteznek még csodák? – jön a visszavágó Párizsban

Barça - PSG előzetes

A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján Párizsban kell végrehajtania kisebb csodát az FC Barcelonának a Paris Saint-Germain ellen a hazai 1-4-es vereséget követően. Az első mérkőzésen a Camp Nouban Mbappéék könyörtelenül kihasználták a katalánok védelmi hibáit, így végül sima győzelmet arattak a franciák Barcelonában. Messiéknek így legalább négy gólt kellene szerezniük a Parc des Princes-ben, ha komolyan gondolják a továbbjutást.

Amint az ismeretes, három héttel ezelőtt a Camp Nouban 4-1-re tudott nyerni a PSG, így fél lábbal már a legjobb nyolc mezőnyében érezheti magát a párizsi csapat. Nem illik azonban előre inni a medve bőrére, még akkor sem, ha most még kisebb az esély a Barça továbbjutására, mint négy éve volt a 6-1-es történelmi találkozó előtt. A vasárnapi elnökválasztás – mely Laporta győzelmét hozta – azonban kisebb lökést adhat a csapatnak.

A PSG az előző hazai mérkőzését elvesztette, méghozzá egy rangadón, a Monaco ellen 2-0-ra kapott ki. A Barça ellen viszont nem követheti el ugyanazt a hibát a párizsi csapat, mint négy éve. Ha beállnak védekezni, a vendégek pedig jó napot fognak ki, még izgalmas is lehet a párharc – bár ehhez a szerencse is kelleni fog a katalánoknak. Ha viszont azt nézzük, hogy a legutóbbi négy BL-párharcát nyerték a gallok, valamint az előző három alkalom mindegyikén legalább három gólt szereztek, nehéz elképzelni, hogy innen ne jussanak tovább Pochettinóék. Rossz hír azonban, hogy Neymar továbbra is sérült, így nem fog pályára lépni volt csapata ellen. Az viszont jó hír, hogy Florenzi és Di María felépült, várhatóan ott is lesznek mindketten a kezdőcsapatban.

A Barça egy hete a Sevilla ellen végre tudott hajtani egy fordítást a Spanyol Kupában, habár hozzá kell tenni, hogy ott nem három, hanem két gólt kellett ledolgozni, illetve azért a PSG legalább egy szinttel jobb csapat az andalúziai együttesnél. Viszont van egy friss emlék a katalánok számára, ami segíthet abban, hogy elhiggyék, van esély izgalmassá tenni a párharcot. Egy biztos, Sergi Roberto, Piqué, Araújo, Coutinho és Ansu Fati biztosan kihagyja a találkozót sérülés miatt. A kezdőcsapatot illetően sok kérdés így nem merülhet fel, minden bizonnyal 4-3-3-as felállásban fog most játszani Koeman csapata.

A fordítás mellett azért arra is figyelnie kell Messiéknek, hogy ne szaladjanak bele egy újabb nagyobb pofonba, most azért várhatóan a Sevilla elleni továbbjutás és az elnökválasztás miatt lelkileg jó állapotban lehet a csapat. Nem kellene ezt egy nagy zakóval megsemmisíteni. A nyomás mindenképpen a hazaiakon lesz.

Paris Saint-Germain – FC Barcelona

Parc des Princes, Párizs

Vezeti: Anthony Taylor (angol)

PSG: Navas – Florenzi, Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa – Paredes, Gueye, Verratti – Di María, Icardi és Mbappé.

Barcelona: ter Stegen – Dest, Mingueza, Lenglet, Alba – Busquets, De Jong, Pedri – Messi, Dembélé és Griezmann.