Sikerül visszatalálni a helyes útra?

Valencia - Barcelona előzetes

A Barcelona vasárnap este a Valencia vendégeként lép majd pályára a spanyol bajnokság 34. fordulójában. A három pont megszerzése természetesen ezen a találkozón is nagyon fontos lenne, úgy pedig még inkább, hogy a katalánok csütörtökön pontot sem tudtak szerezni a Granada elleni bepótolt mérkőzésen. A katalánok hiába szerezték meg a vezetést Messi góljával, a második félidőben a vendégek Machis és Molina góljával fordítani tudtak – így a Barcelona nem csak az összecsapást, hanem azt is elveszítette, hogy a saját kezében volt a sorsa.

Ugyanis ha ránézünk a bajnoki tabellára, akkor mindez azt jelenti, hogy Koeman együttese továbbra is a harmadik helyen van és a Real Madrid, illetve az Atlético Madrid pontvesztésében is bízni kell a bajnoki címhez, bár utóbbi ellen a következő hétvégén pályára lép majd a Barcelona és akkor még érdemes megemlíteni a Sevillát is, akiknek még szintén lehet esélyük a bajnoki cím megnyerésére.

Az egyértelmű, hogy a gránátvörös-kékeknek jobban kell majd játszaniuk a Valencia ellen, mint azt a Granada ellen tették. Nem is egyszer fordult már elő ebben a szezonban, hogy a Barcelona az egygólos előny tudatában nem tudott lezárni egy mérkőzést: néha ez ugyan belefért, de csütörtökön ismét arra láthattunk példát, amikor emiatt nem sikerült megtartani az előnyt és megszerezni a három pontot – ez pedig sokba kerülhet.

Érdekesség, hogy a Barça legutóbb 2008 májusában Frank Rijkaard irányítása alatt kapott ki úgy egy bajnoki mérkőzésen a Camp Nouban, hogy a félidőben még vezetett. Akkor a Mallorca volt képes erre, akik 2-3 arányban tudtak nyerni, ebben a szezonban a Real Madrid nyerte meg a trófeát, a Barcelona pedig a harmadik helyen végzett az idény végén. A történelem vajon megismétli majd önmagát?

Idén tavaszra is kiválogattuk nektek a legjobb Barçás cuccokat – exkluzív darabok, prémium minőségben!

fc barcelona hivatalos szurkolói termékek eurobarca shop polo sapka kulacs parna kabát

A Barcelona a legutóbbi öt mérkőzésen háromszor nyert, kétszer pedig kikapott. Az is egyértelmű, hogy védekezésben és a támadásban is sokkal jobban kell majd teljesítenie a csapatnak, a győzelem kötelező, ugyanis még mindig nincsen semmi veszve, csak az a bosszantó, hogy egy olyan lehetőséget engedett ki a kezei közül a Barça, amikor ebben a szezonban először lehetett volna az élen és a saját kezében lett volna a sorsa.

A Valencia sem a legjobb formában vághat majd neki a vasárnapi mérkőzésnek, ugyanis az utolsó öt pályára lépésük alkalmával nyeretlenek maradtak: kétszer kikaptak, háromszor pedig vereséget szenvedtek. A denevérek jelenleg a bajnoki tabella 14. helyén állnak 36 megszerzett ponttal. Azonban ennek ellenére hiba lenne lebecsülni a Valenciát, többek között azért is, mert a legutóbbi 5 egymás elleni mérkőzést figyelembe véve elég vegyes az eredménysor: két döntetlen és két valenciai győzelem mellett mindössze egy katalán siker született.

Ami a hiányzókat illeti a hazaiaknál Jasper Cillesen térdsérülés miatt marad majd távol az eseményektől, a túloldalon pedig Martin Braithwaite, Philippe Coutinho és Ansu Fati nem állhat majd Koeman rendelkezésére, szintén sérülés okán.

A várható kezdő névsor ezúttal is Ter Stegen nevével fog kezdődni a Barça összeállításában, a védelemben Mingueza, Piqué és Lenglet juthat játéklehetőséghez, a középpályán Dest, Frenkie de Jong, Busquets, Pedri és Jordi Alba kezdhet, elöl pedig Messi mellett még Griezmann neve szerepelhet a kezdőcsapatban. Három változtatás várható a Granada elleni mérkőzéshez képest: Lenglet, Dest és Pedri is visszatérhet majd a kezdőbe Ilaix Moriba, Umtiti és Roberto helyett.

A fordulóban a Real Madrid és az Atletico Madrid is győzött, így a Barcelona esélye gyakorlatilag csak akkor marad meg a bajnoki címre, ha nyer Valenciában.

Valencia – Barcelona
LaLiga, 34. forduló
Estadio Mestalla, Valencia
21:00
Zárt kapuk mögött
Vezeti: José María Sánchez Martínez

Várható kezdőcsapatok:

Valencia: Domenech – Correia, Paulista, Guillamon, Gaya – Wass, Soler, Racic, Cheryshev – Gomez, Guedes

Barcelona: Ter Stegen – Mingueza, Piqué, Lenglet – Dest, Frenkie de Jong, Busquets, Pedri, Jordi Alba – Lionel Messi, Antoine Griezmann