Több mentőöv nincs: nyerni kell a Kijev ellen

Az első két játéknapon elszenvedett vereségek után a Barcelona élet-halál meccset játszik szerdán este a Bajnokok Ligájában a Dinamo Kijev ellen. Ez tűnhet a legkönnyebb meccsnek a hétre ütemezett három közül, de ha nem nyer, itt bukhat a legnagyobbat a Barça.

Azt követően, hogy sikerült két 3-0-ás vereséggel kezdeni a BL-t a Bayern és a Benfica ellen, itt most nem lehet hibázni. Papíron ez a csoportkör legkönnyebb meccse, de eddig még kapura lövést sem mutatott fel Európában a Barcelona két meccs alatt. Más korszakokban ez az adat akkor sem jött volna össze, ha kifejezetten ügyetlenkedni akartak volna a játékosok.

A Dinamo ugyan nem európai top csapat, de semmiképp sem lebecsülendő, és nem fogja feladni a pontszerzés esélyég a Camp Nouban. Ahogy a Benfica ellen is tudott már egy pontot szerezni, most is meg fogja próbálni.

A Barcelonánál a legfőbb akadály az, hogy a sérülésből felépülők terhelhetősége nem maximális, ráadásul még mindig vannak jó páran, akik éppen sérültek. Araújo, Pedri vagy Dembélé biztosan nem lesznek bevethetők a Clásicón sem, Ansu Fati és Agüero igen, de egyikük sem kész egyelőre teljes meccsekre. Ansuval különösen óvatos Koeman, nyilván okkal, és mivel a Clásico talán még fontosabb mérkőzés, meglepő lenne, ha most nagyon sokat játszana. Szükség ugyanakkor lenne rá, mert az jól látszott a Valencia ellen, hogy mennyit képes dobni a támadójátékon. Ez pedig azért is kell, mert a csapat védekezése továbbra is nagyon gyenge lábakon áll.

Az előző meccshez hasonlóan van arra esély, hogy Dest szélső támadót fog játszani, így Sergi Roberto kerülne megint a jobbhátvéd posztra. Piqué párja Lenglet lehet most, mivel Eric García sem játszhat. A középpályán kérdés, hogy ki kerül Busquets és De Jong mellé a csapatba. Ansu és Memphis kezdése várható elöl, még ha nem is garantálható. Ha Ansu nem kezd, akkor Coutinho juthat lehetőséghez.

FC Barcelona – Dinamo Kijev
Barcelona, Camp Nou
18.45
Vezeti: Clément Turpin

Barcelona: Ter Stegen, S. Roberto, Piqué, Lenket, Alba – Busquets, De Jong, Gavi – Dest, Memphis, Coutinho (Ansu Fati).

Dinamo Kijev: Buschan, Mykolenko, Sírota, Zabarnyi, Tymchyk – Sydorchuk, Andriyevsky – Tsygankov, Shaparenko, De Pena – Supryaha