Malcom és Coutinho tényleg nem kapják meg az esélyt? – Értékelés

Így értékelünk mi

A Barcelona nem volt az igazi a Sevilla otthonában szerdán este, ebben nyilván benne volt az ellenfél is, az is, hogy rendhagyó kezdőcsapattal állt ki a Barça, és az egyéni produkciók is. Lássuk, hogyan értékeltük a játékosokat.

Cillessen – 7

Ki kell élvezni, hogy még fél évig ő a Barcelona tartalék kapusa, nyáron már jó eséllyel távozni fog, hogy valahol máshol első kapus lehessen. Amit védeni lehetett, védett. Neki fájna a legjobban, ha végül kiesne a Barcelona a Kupából a jövő héten.

Sergi Roberto – 5

A védekezési feladatait ellátta, de szinte láthatatlan maradt támadásban.

Piqué – 5

Ahogy a Barcelona egészét, őt is megtépázta ez a meccs, egy az egyben jól leültette Ben Yedder. A gólok nem feltétlenül az ő és Lenglet hibái.

Lenglet – 5

Piquénél jobb meccse volt, de a Sevilla második góljánál neki lett volna esélye menteni, ha figyel Ben Yedderre.

Semedo – 5

Az első félidőben még tartotta a védekező feladatait, a második félidőben már fegyelmezetlenebb volt, sokszor elhagyta a helyét, és erre a góloknál fizetett rá igazán a Barcelona.

Rakitic -6

Sokat dolgozott és alapvetően jól, más kérdés, hogy ő sem tudta megadni azt a pluszt, ami a meccs kézben tartásához kellett volna.

Alená – 6

Inkább a szélen játszott, mint középen, és nem is jutott sokszor labdához. Több kellett volna tőle is, volt már jobb meccse.

Arturo Vidal – 6

Védekezésben aktív volt, de ahogy Rakitic, ő sem segített eleget abban, hogy a Barcelona jobban tartsa meg a labdát. A támadójátékhoz sem tudott eleget hozzá tenni.

Arthur – 7

A Barcelona talán legjobb mezőnyjátékosa. Jól megtartotta a labdákat nehéz helyzetben is, ellentétben majd mindenki mással. Tempót adott a játéknak, és az egyedüli tiszta ziccert ő alakította ki. Malcom sajnos kihagyta.

Malcom – 4

Ha majd nem játszik, az ilyen meccseken kell keresni rá a választ, hogy miért. Meg volt az esélye, de nagyon keveset mutatott. Amikor pedig ziccerbe került Arthur zseniális labdájával, hibázott. Ez pedig nem biztos, hogy belefér Barcelonában.

Boateng – 5 

Pár napja még nem is volt a keretben, most máris kezdhetett az új tartalék támadó. Védekezésben és munkában egy szót nem lehet szólni rá, de ami a támadójátékát és a lövéseit illeti, van hova előrelépnie.

Luis Suárez – 6

Nem nyújtott ő sem olyat, amivel a Barcelona vissza tudott volna jönni a meccsbe – miután beállt csereként.

Coutinho – 4

Sokadik nagyon rossz meccse sorozatban – pedig kap esélyt Valverdétől, hogy összeszedje magát. Kihagyott egy ajándékba kapott, nagyon tiszta lehetőséget, és az ő felelőtlen labdavesztése generálta a Sevilla második gólját. Inkább okozott kárt, mint hozott hasznot ezen a meccsen.

Alba – szám nélkül

Bő tíz percet kapott, hogy ne jöjjön még több gól Semedo oldaláról – más kérdés, hogy Albának sem a védekezés az erőssége.