Ter Stegen „mentette meg a hazát”

Így láttuk személyenként

Kár lenne tagadni, hogy a Barcelona odaért a hagyományos februári hullámvölgyéhez, ami sajnos pontokba, és az előny olvadásába kerül. Ez sem tart majd örökké, de a jelen annyira azért nem rózsás.

A támadójáték távol áll a gördülékenytől, hiányzik a kreativitás, az elmozgások. Annak lehet örülni, hogy jön most egy lazább hét, amikor végre lehet pihenni. Illetve még annak, hogy Ter Stegen egy pontot legalább megmentett.

Ter Stegen 9

A Barcelona legjobbja. Voltak időszakok, amikor kevés feladata volt, de amikor nagyon kellett, igazán nagyokat fogott és lábbal továbbra is remek. Iñaki Williams lövésénél bemutatott védése valószínűleg a szezon top 3 legjobbja között lesz.

S. Roberto 6

Kicsit talán túlzás is, hogy hatost kapott. Igyekezett hozzáadni a támadójátékhoz, de egyrészt ez nem nagyon sikerült, másrészt ha fel is ért, a pontosság hiányzott.

Lenglet 6

Megviselte a meccs keménysége, amilyen általában egy találkozó Bilbaoban, le is kellett cserélni, de talán nem történt vele semmi komoly. Nagy hibája nem volt, és amit meg lehetett tenni, meg is tette, hogy ne kapjon gólt a Barcelona, emellett pedig olykor látványos megoldásokkal oldja meg a labdakihozatalokat, szereléseket.

Pique 6

Az ő formája továbbra is rendben van, több nagyon jó közbelépése volt. Nem őt kell elővenni a rosszabb eredmények miatt – egy-egy előre futás most elfért volna tőle, mert nagyon hiányzott a meglepetés a bilbaói kapu elöl.

Semedo 7

Egy szót nem lehet rá szólni, és amíg a Barcelona nincs top állapotban, addig ez pont nem igaz rá. Már sokadszor játszik nagyon jól védekezésben és támadásban is, most ráadásul a baloldalon – egyértelműen neki kellene kezdenie Sergi Robertóval szemben Alba visszatérése után. De ha tippelnünk kéne, Valverde pont fordítva fog cselekedni…

Vidal 5

Az ötös talán túlzás neki, mert a Barcelona legrosszabbjai között volt a San Mamésben. Rossz megoldások, rossz döntések sorozata, néha látványosan nem tudja mit kezdjen a labdával. Szerelni, brusztolni tökéletes, de az építkezésben nem túl hasznos, pedig tavaly még ebben is jeleskedett. Enélkül viszont  olyan sokszor, mintha idegen testként futkározna csak a pályán…

Busquets 7

Nem volt rossz meccse, ugyanakkor ő is benne volt abban, hogy a Barcelona nem játszott elég gyorsan és pontosan, és így a támadásépítései már csírájukban elhaltak.

Rakitic 6

Ahogy minden középpályásra, rá is igaz, hogy teljességgel hiányzott a meglepetés faktor a játékból, ami miatt Messi is folyamatosan próbált visszább és visszább lépkedni, hogy építse a játékot. Vidallal párban játszatni nem túl jó döntés, mert stabilitást tudnak nyújtani a csapatnak, Rakitic inkább a labdajáratásban, mint erőben, de egyikük sem tudja Messit tehermentesíteni, hogy irányítsák a csapatot. Mindent pedig Messi sem tud megoldani, legalábbis nem mindig.

Coutinho 4

Valószínűleg volt már rosszabb meccse az elmúlt időszakban, de ettől még tény, hogy drámaian messze van attól, hogy rá bármilyen mértékben is támaszkodjon, építsen a Barcelona. Gyakorlatilag ugyanazokat a mozgásokat csinálja robot módjára – visszalép labdáért, leadja, befelé húz középre, ritkán lő is, de ezekben semmi váratlan nincs, a cselei nem ülnek, pedig próbálkozik velük becsülettel (3/5 sikerességi aránnyal hozta a meccset Bilbaóban). Egyelőre nem látszik, mitől fog javulni a formája, főleg, ha Dembélé felépülésével újra padra ülteti Valverde.

Suárez 4

Ő is messze volt attól, amit tud, vagy tudhat. Nem mozgott eleget, így nem is kapott elég labdát, és amikor végre eljutott hozzá a játékszer, akkor sem tudott döntő megoldásokat bemutatni. Ráadásul meccsek óta ez a helyzet – egy kis pihenő lehet, hogy ráférne jövő héten a Valladolid ellen.

Messi 6.5

A nagy verekedésből a képességei révén ki tudott maradni, jobban is mozgott, mint bárki más támadójátékban, de azért érezhető, hogy még nincs top formában a sérülése után. Neki is jót tehet a pihenő.

Aleña 7

Arturo Vidalhoz képest előrelépést jelentett a becserélése, bátran is lépett be a játékba, de azért meccset eldöntő változást ő sem tudott hozni, ahogy Dembélé sem.

Dembelé –

Vermaelen –