Messi megnyerte, Arthur leckét adott Pogbának…

Nagyon simán jutott tovább a Barcelona a Man. Utd. ellen a BL negyeddöntőjéből, ami egyrészről a katalán csapat érdeme, másrészt pedig a United kritikája. Lássuk, hogyan értékeltünk játékosról játékosra.

Ter Stegen: 8

Több dolga volt, mint az odavágón, de most sem kellett azért megszakadnia. Az első percek okozta izgalom után sokáig nem volt szüksége bravúrra, de aztán jött a hajrá, amikor újra bizonyította: minimum ott van a világ legjobbjai között.

Sergi Roberto: 7

Aktívan mozgott fel a támadásokkal, és a meccs nagy részében a védekezésével sem volt gondja, kivétel ez alól a meccs legeleje. Ezzel együtt neki sem volt rossz meccse.

Lenglet: 8

Meglepően sima meccs lett a visszavágóból, valószínűleg ő maga is sokkal nehezebbre számított. Ahogy a védelem egésze, ő is magabiztos volt, de hozzá tartozik az igazsághoz, hogy igazán nem voltak próbára téve.

Piqué: 8

Minden igaz, amit Lenglet kapcsán leírunk, Piqué is feltehetően nagyobb kihívásokra számított, de a United nem jutott el a kapu elé úgy, hogy tartósan veszélyeztetni tudjon – kivéve a mérkőzés elejét.

Alba: 8

A szélső szerencséje, hogy olyan nagyon sok védőmunkára nem volt szükség kedden este, de alaposan kifutotta magát legalább előre játékban. Nagyon sok támadásban részt vett, és a második félidőben gólpasszt adott Coutinhónak.

Busquets: 7

Számtalan labdát szerzett és osztott el jól, a United akciói általában már nem jutottak túl rajta. A korábbi meccseken látott hibái most nem kísértettek.

Rakitic: 7

A megszokott látványossági faktorral dolgozott szinte észrevétlenül, és nyilvánvalóan igaz, hogy a Manchester szerény támadási potenciálja rajta és a többi középpályáson is múlt, mert a Barcelona maximálisan uralni tudta a mérkőzést.

Arthur: 8

Kiemelkedő volt, ráadásul Pogbával szemben bizonyította, hogy milyen egy totális futballista. Döntő passzokat ugyan nem adott, igaz nem is kellett. De nagyon jól osztogatott, sok labdát szerzett, védekezett, mozgatta a csapatot.

Messi: 9

Kivételes első gól, szerencsés második, de ha valakinek lehet szerencséje lövésnél, az biztosan ő. Az ő góljai mozdították ki a meccset a kezdeti állapotából, tulajdonképpen ezt a meccset is ő döntötte el, a United ezt követően kiszállt a harcból.

Suárez: 6

Ezen a napon a gólokból, gólpasszokból és küzdésből csak az utóbbi maradt, nem ment a kapu előtt az uruguayinak. Talán szerencséje sem volt, és bár furcsán hangzik, de a meccs alakulása sem neki kedvezett. A Barcelona igazán végigjátszott akciók nélkül is stabil előnybe került, ez után nem is volt annyira ráutalva arra, hogy mindent beleadva támadjon.

Coutinho: 7

Az ő esetében már az is nagyon jó, hogy sikerült gólt lőnie, olyat, ami nagyrészt az ő érdeme. Játékban nem hozott nagyon újat számára a meccs, de az is tény, hogy jobban részt vett a játékban, mint korábban. Pozitív meccse volt.

Semedo: 7

Minimum hozta azt a szintet, amit Sergi Roberto, sőt még nagy része volt egy gólhelyzetben a meccs hajrájában.

Vidal: 7

Ha jó meccset befejező ember kell, ahogy Valverde mondta a meccs előtt, Vidalhoz tényleg bátran lehet nyúlni. Nem volt olyan nehéz dolga neki sem, de az biztos, hogy a Barcelona nem veszítette el az uralmát a meccs felett, és ez az ő energiaszintjének is köszönhető.

Dembélé: –