Arthur üzent Valverdének: kezdő kell legyen

A Barcelona legjobbjai Pamplonában a cserék voltak. Ansu Fati egyenlített, Arthur vezetést szerzett, de ez sem volt elég a három ponthoz. A kezdők között többen is nagyon gyenge meccset produkáltak. Értékelés egyenként.

Ter Stegen: 6

Nincs szerencséje a kapusnak, mert most sem volt sok dolga, mégis kapott gólokat, amikor kiszolgáltatott helyzetben volt. Akadt azonban egy-egy szép védése is, amikor megmutathatta, résen van.

Semedo: 4

Az eddigi barcelonai időszakának egyik legrosszabb meccse volt, nem csoda, hogy Valverde lehozta. Semmit sem csinált támadásban, és számolatlanul sok hibája volt védekezésben.

Lenglet: 6

Nem rajta múlt, mert nem volt kifejezetten sok munkája, még az első félidőben sem.

Piqué: 5

Ahogy Lengletnek sem, neki sem volt különösen nehéz napja, ám ő nagy hibát követett el azzal, hogy miatta lőhetett büntetőt az Osasuna. A karja nem volt természetes testhelyzetben, még ha gólhelyzetet nyilván nem eredményezett volna az eset. Az eset Carles Puyolt juttatja az eszünkbe, aki mindig hátra tett kezekkel közelített az ilyen szituációkhoz – nem ok nélkül.

Alba: 4

Nagyon keveset tett most hozzá a támadójátékhoz, alig ért fel elől, és védekezésben sem állt a helyzet magaslatán. Nagyon hiányzik neki Messi támadásban, és sok a labdavesztése a saját térfelén. Ez utóbbi nem új tőle, de most is gól lett egy esetből.

Busquets: 6

Nem tartozott a csapat rosszabb játékosai közé, sok labdát jól elosztott, sokat meg is szerzett, így Arthur gólja előtt is ő csúszott be jól és szerzett labdát. De neki is volt már jobb mérkőzése, különösen a labdakihozatalok terén.

Sergi Roberto: 5

Feltétlenül megkérdőjelezhető, hogy miért kezdhetett megint a Barçában. Semmit nem mutatott támadásban, hiányzott belőle az intenzitás, és védekezésben sem volt pontos. Arthur vár a helyére…

De Jong: 6

Valverde láthatóan gondban van azzal, hol játsszon Frenkie de Jong. Busquets maradt a helyén, ő pedig leginkább a szélen volt. Így viszont nem hozza ki magából, ami benne rejlik. Igyekezettel nem volt baj, segített támadásban, dolgozott védekezésben. De neki középen lenne valahol a helye.

Griezmann: 4

Egy hete ő volt a húzóember, most teljesen elveszett emberként mozgott a támadósorban. Egyáltalán nem találta a helyét, próbált visszalépni, hogy találkozzon a labdával, de valahogy ő teljesen kimarad a körforgásból, a legszerényebb teljesítményt nyújtotta a támadók között.

Rafinha: 5

Rá is igaz, mint Griezmannra, hogy a múlt héthez képest most árnyéka volt önmagának. Nem tudott olyan agresszivitással és lendülettel húzóemberré előlépni, pedig a szezont nagyon jól kezdte.

Carles Pérez: 6

Megnyerhette volna a meccset a Barcelonának Arthur passza után a hajrában, de hibázott. Ugyanakkor neki volt legalább gólpassza ezt megelőzően, mert ő ívelt be Ansu Fatinak az egyenlítő gólnál.

Arthur: 8

Új lendületet, új erőt adott a Barcelonának miután beállt csereként. Folyamatosan részt vett a támadásokban, gólt is lőtt, sajnos nem győztes gólt. Volt ideje gólpassz értékű labdákat is kiosztani, nem rajta múlt a végeredmény. A csapat legjobbja volt, kezdő kell legyen az ősz folyamán a Barçában, óriási lendületet tudott most adni a csapatnak.

Ansu Fati: 7

16 évesen ő lett a Barcelona történetének legfiatalabb gólszerzője hivatalos mérkőzésen, ezzel már beírta magát a klub történetébe. És ha így folytatja, valószínűleg mással is be fogja, hiszen nagyon szép gólt fejelt. Ezt követően – talán még az öröm hatása alatt – sok hibát vétett. Más kérdés, hogy a mozgásából látható, nagyon ígéretes fiatal került most fel a nagyok közé legalább erre a két meccsre. Érdekes lesz számára, ha ezután újra az ‘Ifi A’-ban kell játszania, mert hogy ő még a B kerethez sem tartozik.

Arturo Vidal: –