Griezmann és Arthur mélyen… Puig és Fati fent

A sevillai teljesítmények jöttek elő újra az Athletic ellen, és a csapat nagy többségét nem lehet dicsérni a keddi produkciója után. Így értékeltük a Barcelona játékosainak egyéni teljesítményeit Ter Stegentől Suárezig.

Ter Stegen: 7

A Barça legbiztosabb pontja. Ő sem hibátlan, de szinte. Amikor kellett vagy lehetett védett, kritizálni nem igazán lehet. De ezúttal kevés klasszis megoldás kellett tőle.

Semedo: 6

A jobbak közé tartozik rendre, most sem lefelé lógott ki, de nem is volt olyan aktív támadásban, mint szokott. Kevesebbet tett  hozzá az akciókhoz, laposabb volt a teljesítménye. Mind nála, mind Albánál érthetetlen, hogy miért nem léptek előre jobban, kihasználva a széleket.

Piqué: 7

Nem átjátszhatatlan, akadt pillanat, amikor megverték egy az egyben, mégis példamutató, ahogyan átveszi a középpályások feladatát azzal, ahogyan a támadásépítésekben akár hátul, akár már elöl részt vállal. Amellett, hogy a védekezésben meghatározó a jelenléte, igazi vezér, a csapat lelke, akitől sokan tanulhatnának odaadást.

Lenglet: 6

Ritkábban volt próbára téve, mint Piqué, kevesebbet is vállalt. Azok közé tartozik, akik kevésbé vehetők elő a mutatott játékért.

Alba: 5

A megszokottnál jóval halványabb volt, keveset támogatta a támadásokat, nem vett részt annyit a támadásépítésben, eltűnt.

Busquets: 4

Nagyon kevés jelenlét, nagyon kevés súly a pályán ahhoz képest, hogy róla van szó. Az Athletic kontráinak ő sem tudta elejét venni, a támadások építésében nem vállalt és általánosságban a csapat dominanciájában sokkal többet kellett volna nyújtania. Nem ad mélységet a Barcelonának, nem vállal olyat, amivel lendítene a csapat fásultságán. Beleolvad egy szürke középpályába.

Arthur: 4

A Barcelona el akarja adni, ő pedig egyre inkább ad rá okot, hogy így történjen. Egy-egy szép megoldást leszámítva nem tett hozzá ahhoz, hogy értékelhető támadásokat építsen a csapat. A gárda egyik leggyengébb láncszeme. A mélységi passzok rettenetesen hiányoznak a játékából, olyan megoldások, amik kizökkenthetik az ellenfelet, és lendületet adhatnak egy akciónak. Sokatmondó volt az a megoldása, ami után Setién és Sarabia edzők is a fejüket fogták egyszerre… De sem ritmust nem ad, sem mélységi passzokat, se nem kényszerítőzik, se nem ér fel a tizenhatosig.

Vidal: 5

Küzdött most is, de nem úgy, ahogyan azt szokta. Ő is fásultabb volt, nem találta a helyét. Kevés akcióban volt meghatározó szerepe, inkább csak “ott volt” a többiek mellett.

Griezmann: 4

Nehéz pozitívumokat találni a francia mellett. Kapott újra esélyt, kezdhetett, de a Barcelona legrosszabb játékosai között volt, ha nem a legrosszabb. Nincs súlya, nincs jelentősége annak, amit támadójátékban tesz, ha egyáltalán eljut hozzá a labda. Nagyon-nagyon távol egy klasszis szintjétől.

Suárez: 5

Ahogy a többiek, ő is kevesebbet tudott hozzátenni az egészhez, több rossz megoldása is volt. És ha gyengébb a Barcelona, még inkább kellene tőle, hogy klasszisként fontos gólokat lőjön.

Messi: 7

Nagyon jól és aktívan kezdett, de később beleszürkült ő is a meccsbe. Annyira jó játékos, hogy ha rossz meccse van sem igazán rossz, de magához képest most Messi sem volt az igazi.

Ansu Fati: 7

Griezmannhoz képest óriási előrelépést jelentett, azonnal helyzetbe is került, később is mutatott be olyan agilis, ügyes megoldásokat, amikben ott rejlett a gólveszély, volt benne váratlanság. Kapufát is lőtt, lényegesen többet kellene játszania.

Rakitic: 7

Nem sokat tett a becserélése után a játékban, de jókor volt jó helyen, és ha már ott volt, eljutott hozzá Messi labdája, nagyon szépen be is lőtte. Megmentette a Barcelonát.

Riqui Puig: 7

Az agilitásával nagyon nagyot lendített a Barça támadójátékán. Azzal, hogy lényegesen gyorsabban mozog, mint a többiek, életet visz egy halott csapatrészbe, neki sikerült egyedül ezen az estén úgy játszania középpályásként, hogy át tudott ütni vonalakat a passzaival, így helyzeteket adva a csapatnak.