Ansu lenne szupersztár Griezmann helyett is…

A Barcelona egy nagyon magabiztos első félidővel lezárta a meccsét a Villarreal ellen már 45 perc alatt, ezt követően inkább pihent. Azt lehetett sejteni, hogy Ansu Fatitól nagyon sokat lehet remélni az új idényben, de talán ilyen jó rajtra senki nem számított tőle. Értékelés egyénenként.

Ha te is értékelnél, itt megteheted

Neto: 6

Minimális feladata volt a kapusnak, nem tették próbára a Villarreal támadói az első félidőben.

Sergi Roberto: 5

Védekezésben nem volt feladata, így nehéz lemérni, mennyire van jó állapotban, de támadásban az ő oldala jóval visszafogottabb volt, mint a bal szél, ahol Alba és Ansu Fati sokszor okoztak veszélyt. Ez persze nem csak az ő hibája, hanem Griezmann szürkeségében is keresendő, illetve abban, hogy az sem Griezmann posztja.

Piqué: 7

Stabil volt, rendre jól helyezkedett, irányított hátulról. Hibája nem volt, amikor kellett, meg is előzte a támadókat. De természetesen rá is igaz, hogy nem a Bayern támadóival kellett most felvennie a kesztyűt.

Lenglet: 7

Védekezésben neki is kevés feladata volt, nem tették igazán próbára. Ugyanakkor védőként ritka, hogy közvetlenül hatása van egy gólra, mert az első gólnál ő indította mélységben Albát, aki aztán gólpasszt adott Ansu Fatinak.

Alba: 8

Koeman játékrendszerének egyértelműen a nyertese, a szélek nyitottak a szélső védők előtt, és Alba ki is használja ezt. Gyorsan és jól érkezett, gólpasszt adott Ansu Fatinak, jól részt vett a kombinációkban is.

Busquets: 6

De Jonggal együtt jól mozgatta a csapatot, stabilan és jól szűrtek, akadtak a letámadás részeként megelőző szereléseik is. Komolyabban támadó csapatok ellen lehet majd látni, hogy mennyire alkotnak stabil párost. A negyedik gólnál ráadásul Busquets előretört a center posztig és ennek volt köszönhető, hogy ugyan öngóllal, de egyáltalán megszületett a negyedik gól.

De Jong: 7

Pontosan igaz rá az, ami Busquetsre is, annyi kiegészítéssel, hogy talán többször tört előre és vett részt a támadásokban a posztjából kilépve.

Griezmann: 4

Teljesen elveszett eleme a Barcelona támadójátékának továbbra is. A jobb szélen játszott, nem centerként, de a center poszt sem működött nála az előkészületi meccseken. Nem volt jelentős szerepe a támadójátékban, az összjátékokban, súlytalan maradt. De tény, hogy nagy mennyiségben végzett piszkos munkát. Koeman sem talál neki posztot egyelőre.

Coutinho: 7

Griezmannal ellentétben neki talált posztot Ronald Koeman, hosszú távon dől majd el, hogy meg tudja-e tartani. De azzal, hogy közepén játszhat, jelentős szabadsággal, Messihez közel, de mégsem ütve az ő érdekszféráját, lehet értékes tagja a csapatnak. Közel állt a gólhoz is az első félidőben, és az ő megindulása és passza eredménye volt a második találat.

Messi: 7

Messi magához képest nem nyújtott kiemelkedőt, de le azért nem szerepelt. Akart, kereste a gólok, passzok esélyét, szabadon mozoghat, és jól, aktívan részt vesz a játékban. A befejezéseknél nem volt szerencséje, tökéletes megoldása, de büntetőből betalált.

Ansu Fati: 9

Lehetett tudni, hogy sokat tud, nagyon-nagyon tehetséges, de a vasárnap látottak alapján Ansu Fati 17 évesen már kulcsszereplője, húzóembere lehet az idei Barcelonának. Sztár, szupersztár van születőben, mert ilyen fiatalon még Messi sem volt ilyen meghatározó. Persze ez nem jelenti azt, hogy akár megközelítőleg olyan szintű karrierje lehet, mint Messinek.

De az most világos volt, hogy különböző helyzeteket oldott meg nagyon jól, hidegvérű befejezésre is képes volt 17 évesen. Saját magán, a földön maradásán múlhat, hogy mekkora játékos lehet belőle. Ha továbbra is tanulni, fejlődni akar, szerény tud maradni, akkor óriási. De vasárnap a Barça mind a négy góljában döntő szerepet vállalt. Két gólt lőtt, kiharcolt egy büntetőt, és az ő labdaszerzéséből indult az akció a negyedik gólhoz.

Pedri: –
Dembélé: –
Trincao: –
Pjanic: –

Ha te is értékelnél, alább megteheted, és láthatod is a többiek értékelését!

barcelona maszk