Koeman kapott egy pofont. Nem volt, aki megmentse.

A Barcelona nem nyerte meg a Clásicót egyrészt mert nem játszott elég jól, és nem volt jobb, legalábbis egyértelműen jobb nem volt a Real Madridnál, illetve a játékvezetés könnyen lehet, hogy ezúttal tényleg belenyúlt a meccsbe. Az eredménytől függetlenül is élnek azonban megállapítások. A teljesség igénye nélkül, szubjektíven.

A döntések és még sok munka szükséges – avagy Koeman kapott egy pofont

Le lehet szögezni, hogy Koeman Barcelonája még nincs készen, az pedig kérdés, hogy ha “készen lesz” – már ha van ilyen állapot egyáltalán – akkor mennyire lesz jó. Az látható, hogy még sokat kell dolgoznia, építenie a csapatot. De tény, hogy ebben a meccsben ugyanúgy benne volt egy hasonló forgatókönyv mellett egy barcelonai győzelem is, és a döntetlen is. A Madrid jobb nem volt, de a Barcelona sem tudott felülkerekedni hazai pályán.

Koeman nagyon későn cserélt, ez is nyilvánvaló. Ahogy Pedri jobb oldalra helyezése sem jött be, nem azért, mert Pedri ügyetlen, de ő jobban érzi magát középen.

A boldogságot vagy egy jobb Barçát keres Messi? – avagy nem dönti el a meccseket, aki el szokta?

Nem játszott rosszul Messi, számos remek megoldása volt, gólt érdemelt volna, részt vállalt az egyenlítésben is. De az tény, hogy mostanában a Clásicókon, és az elmúlt meccseken sem tudta megmenteni a Barcelonát. Hiányzik a szerencséje, a pontossága vagy a boldogsága, vagy valami, hogy a szokásos hős lehessen. És az eredményeken ez meglátszik.

 

Nem is kell ide center? Avagy Ansu akár 9-es is lehetne

Nem minden volt rossz a Clásicón, és újból illik dicsérni Ansu Fatit. Talán vannak, akik már a csapat megmentését várják tőle, ez még korai. De képzeljük magunkat 17 évesen néhány perc játék után ziccerbe kerülni a Real Madrid ellen. Megremegne a lábunk? Neki nem remegett meg, most is azt mutatta meg, hogy fejben is döbbenetesen érett, tud higgadt maradni ilyen fiatalon is. Ahogy azt is, hogy most beljebb játszott, nem annyira a szélen, és ahogy tud érkezni a kapu elé, akár még 9-est is játszhatna. Kár, hogy akkor nem maradna hasonlóan ügyes játékos a baloldalon. Közel állt a duplázáshoz is, nem volt szerencséje.

Sergi Roberto kiszorult a kezdőből? Avagy Sergiño Dest élt a lehetőséggel

Először fordult elő, hogy eredeti posztján a jobb oldalon játszott az amerikai – holland szélső védő, és nagyon jól kihasználta az esélyt. Pláne, hogy a roppant veszélyes Vinícius oldalára került. Amikor tudott, bekapcsolódott a támadásokba, összejátszott Pedrivel. Gyors, koncentrált és fegyelmezett volt, nem lehetett könnyen megverni. Jó meccset játszott, és figyelem, csak november 3-án lesz 20 éves.