Messinek ez is megy: a nap képe a kispadról… majd a pályáról

Unalmas egy percig nem volt a Betis elleni bajnokija a Barcelonának. Ennek megfelelően bőven lehetne kiemelni olyan részleteket, egyéni teljesítményeket, amik valamilyen oldalról külön említendők. Íme közülük néhány.

A nap meglepetése – avagy Messi kispados volt

Több mint egy év után fordult elő újra, hogy Lionel Messi bajnoki meccsen ne kezdett volna. Akkor még Ernesto Valverde volt a Barcelona edzője, 2019 szeptemberében a Granada ellen. Quique Setiénnek ha meg is fordult a fejében, hogy valamikor leülteti Messit, végül nem tette meg egyszer sem. Most a Barcelona másodedzője, Alfred Schreuder a meccs előtt elmondta a Movistar +nak, hogy Messi nem sérült, pusztán szerintük „nem elég friss”, márpedig ha nem elég friss, jobb, ha pihen. Végülis az érvelésbe nehéz belekötni, már, ha valóban helyes volt a diagnózis. Persze aztán a neki jutó 45 percben frissesség nélkül is a legjobb volt.

És a kritikák talán jót is tettek – avagy Messi válaszolt a kritikusoknak

Azt mi is megírtuk, hogy Messinek nem ülnek úgy a dolgok, mint bármikor máskor. Igyekszik, de nem sikerülnek úgy a megoldásai, mint mindig. Kevesebb a gólja és a gólpassza is, de a meccsek során sok játékhelyzetnél igaz, nem úgy sül el, ahogyan vele szokott. Az okokra nehéz lett volna választ adni, nem is tettük. De sokan elkezdték kritizálni erősebben is Messit, egy kép alapján azzal is megvádolták, hogy csak sétálgat a pályán, egyáltalán nem igyekszik. A Betis ellen 45 perc alatt mindenesetre adott egy gólpasszt Griezmannak, hogy a labdához sem ért hozzá, belőtt egy büntetőt ellentmondást nem tűrően, és egy ziccert is felvarrt a hálóba. Remekül játszott minden tekintetben. Sok hasonló meccset kívánunk neki a jövőben.

Jönnek a jó megoldások – avagy Dembélé éledezik

Nem maradéktalanul, mert a Betis első góljánál ő is hibáztatható, hogy nem segített be, de Dembélének most már nem ez az első gólja, és akadnak jó megmozdulásai rendre. Ezúttal a kiváló gólon kívül főszereplő volt a büntetőt érő játékhelyzetnél is. Ansu Fati sérülésével pedig jóval nagyobb szerep hárulhat rá a jövőben, mert főként a 18 éves támadó miatt szorult a kispapra. Ha a sérülésekkel nem lesz gondja, nagy segítség is lehet a következő időszakban.