Jó játék, szép gólok, de miért csak 2-3 a vége?

Erről a meccsről el lehet mondani, hogy talán a Koeman-éra egyik legjobb meccse volt, természetesen hibákkal, megingásokkal továbbra is. De van miért örülni, és talán ezt le lehet majd írni a következő hetekben is.

Újra a Messi-Pedri kapcsolat

Ez pedig a legfőbb ok a reménykedésre. Több korábbi meccsen is jól látható volt, hogy fejlődik a két játékos közötti összhang, egyre jobban megértik egymást, többször szolgálják ki jól egymást és építik a támadásokat. Most ez még inkább kijött. Ehhez persze kell az is, hogy Pedri ahhoz képest is számot tevően fejlődött, amikor kora-ősszel bemutatkozott a Barcelonában. Mostanra lényegesen bátrabb, és nagyobb is a hatása minden játékhelyzetre, és most már az eredményekre is.

Sokatmondó volt, hogy Messi hogyan, milyen örömmel ünnepelte a gólját Pedrivel. Ahogy korábban – a sérüléséig – Ansu Fatiról bizton ki lehetett jelenteni, hogy a Barcelona jövője, úgy Pedriről is ki lehet most már legalább olyan magabiztosan. Messinek pedig pontosan ilyen szintű társakra van szüksége, hogy magára találjon, és úgy élvezze a játékot, ahogyan most is élvezte a San Mamésben. Azt persze bátor lenne kijelenteni, hogy a fiatalok lábában van Messi saját jövőjéről szóló döntése, de valamennyire ez is nyomhat a latban, mert velük tényleg tud játszani.

Meg most is igaz: ingatagok hátul, ügyetlenek elöl

Lehet örülni a győzelemnek, de látni kell, hogy a Barçának továbbra is aránylag könnyen megy úgy hibázni a kapuja előtt, hogy gólokat kapjon a csapat, és vagy így, vagy úgy, de gólokra nem váltani a helyzeteit az ellenfél tizenhatosánál. Ezúttal az eredmény egészen nyugodtan lehetett volna 1-6 is, de 2-3 lett. Továbbra is rendszeres, hogy van olyan hiba hátul, amiből gólt kap a Barcelona, de ezúttal Messi is hozzáadott még egyet. Elől Messi bár duplázott, de volt két kapufája, és akadt egyéb helyzete is, mások a kapussal szemben maradtak alul, mind Dest, Dembélé vagy Alba. Igaz az a megállapítás, amit sokszor mondott már Koeman, hogy a Barcelona sok helyzetet teremt, de ezeket egyszerűen nem tudja az eredményben is manifesztálni. Nagyon sokat segítene egy hatékony középcsatár jelenléte, de természetesen az is, hogy a jelenlévők koncentrálnának jobban.

Most rá merhettek nézni a tabellára

Voltak az ősszel már bőven olyan pillanatok, amikor jobb volt elkerülni az ilyesmit, de a harmadik helyig most feltornázta magát a Barcelona. Hurrá hangulatra persze nincs ok, egyrészt mert az Atlético Madrid óriási előnyben van, és azzal, hogy a kupából éppen tegnap azonnal kiesett, sokkal könnyebben fog tudni fókuszálni a továbbiakban is a Ligára. A bajnokságban a bajnoki címért labdára rúgni ugyanolyan nehéz mint eddig is volt, egyszerűen azért, mert ehhez kiegyensúlyozott, jó teljesítmény kellene. És persze azért sincs ok a nagy örömre, mert a Barcelona oly mértékben hullámzó teljesítményt nyújtott eddig, hogy ez könnyen folytatódhat a továbbiakban is. De egy pillanatra azért meg lehet állni, és örülni annak, hogy már nem a középmezőnyben vergődik a Barça.