A három pont megvan, de mi is osztunk pontokat: Betis-Barça értékelő

Nem volt könnyű meccs a Betis elleni ma este, de annál inkább szórakoztató volt, igaz, mi, Barcelona-szurkolók azért rághattuk a körmünket rendesen… 

Ter Stegen nem először mentette meg a csapatot, de Pjanic, Busquets és Braithwaite se tündököltek ma. Mindenképpen ki kell emelni Trincaot, aki gyönyörű gólt lőtt — és hogy teljes legyen a kép, győztes gólt is egyben —, de Griezmann és Alba is jól játszottak. Messi pedig hozta azt, ami tőle elvárható. Itt van segítségül a súgó a játékosok értékelése során a pontozáshoz.

A kezdőcsapat: 

Ter Stegen: 7

Az első félidőben nem volt dolga, viszont a másodikban háromszor is védenie kellett. Hozzásegítette a csapatot a három ponthoz.

Mingueza: 5

Nem játszott túl jól a meccs elején, a Betis első góljánál behúzódott feleslegesen középre, és üres maradt a jobb oldal. A végére jobban összeszedte magát, de összességében ez nem az ő meccse volt.

Araújo: 6

Megsérült a 7. percben, óriási érvágás lehet ez a jövőre nézve, hiszen ő volt a legjobb formában lévő középhátvéd a csapatban.

Lenglet: 6

Magához képest jó meccse volt, nem hibázott annyit, mint korábbi meccseken.

Alba: 7

Sok támadásban vett részt, többször is előrehúzódott, aktív volt végig, és az ő beadásából szerzett vezetést a csapat, amely végül öngól volt.

Pjanic: 4

Nagyon gyengén játszott, egy lövése volt, amit védett a Betis kapusa, de ettől eltekintve inkább hátrányára volt a csapatnak, mint előnyére. Le is cserélte őt Koeman.

Busquets: 4 

Ugyanaz elmondható róla, mint Pjanicról, csak még helyzetig se jutott. Nagyon sok labdáról elkésett, bizonyos helyzeteknél zavaróan lassan reagált. Erősen benne volt mind a két kapott gólban. Nem az ő meccse volt.

Puig: 6

Nem élt azzal a lehetőséggel, amelyet Koeman adott neki azzal, hogy kezdőbe nevezte. Jól mozgott, megtartotta labdákat és meg is szerezte azokat, de nagyon sok volt a pontatlansága. Kevesebb, mint egy órát kapott, mert nem volt eléggé átütő, váltani kellett a poszton.

Dembélé: 7 

Sokat vett részt a támadások kiépítésében, az első félidőben sokszor csak ő volt aktív a támadók közül. Voltak sikeres cselei, illetve Messinek ő adta a gólpasszt, amelyet követően egyenlíteni tudott a csapat.

Braithwaite: 4 

Nem tudta megtartani a labdákat, egy fejese volt, de nem volt veszélyes a kapura. A félidőben le is cserélte Koeman.

Griezmann: 7

Aktív volt, sokszor voltak jó megoldásai, nem szürkült bele a meccsbe. Gólt ugyan nem rúgott, de jól játszott, igaz, egy hajszálon múlt, hogy ő egyenlítsen, de nem találta el a labdát, ami végül Víctor Ruizról került a kapuba.

Cserék:

Messi: 8

Már a kispadon is lehetett rajta látni, hogy mintha tudná, hogy ha beáll, gólt fog rúgni. Így is történt: miután becserélte Koeman, Dembélé átadását követően egyből gólt rúgott, és az ő becserélése lendített a Barcelona játékán. A gólpassz értékű labdája Albának a második gólnál szenzációs volt.

Trincao: 8

Beállt, majd szerepet vállalt az egyenlítő gólban, miután átlépte Alba lapos beadását, amit a balhátvéd Griezmannak szánt, de végül a Betis védőjéről ment a kapuba. Nem utolsó sorban bombagólt szerzett a mérkőzés végén, amellyel nyert végül a csapat.

De Jong: 6

Csereként állt be, de ezúttal középső védőként kellett játszania, így a támadásokban nem volt sok szerepe.

Pedri: 7

Nem sokszor volt látványos, amit csinált a pályán, viszont annál hasznosabb volt. Sok labdát szerzett, jó cselei is voltak, jól passzolt, elkezdett működni a Barcelona középpályája.

Umtiti: 6

Nem tett sokat hozzá a mérkőzéshez, miután csereként lépett pályára.