Mi lesz veled, Messi?

Újraéled az elfeledett rovatunk | Messi szerzõdése

Az #EurobarçaBlog célja nem más, mint lehetõséget biztosítani a vállalkozó szellemû olvasóknak, hogy kifejtsék a gondolataikat egy, az oldalunk objektív szerkesztési elveinél szubjektívebb mederben. Az #EurobarçaBlog második témája Lionel Messi szerzõdés-hosszabbítási ügye.

Lionel Messi tagadhatatlanul a világ legjobb futballistája, ezt talán csak a megrögzött fanatikus Ronaldóisták gondolják másképp. Amíg Ronaldo Terminátorként csapja be a védõket, addig Messi egy angyal szárnyival repül keresztül a védõkön.

Messi a klubhûség megtestesítõje, 13 éves kora óta játszik Barcelonában. Abban a klubban, amelyik klub nem csak a karrierét, de valószínûleg az életét is megmentette. Az itt eltöltött ideje alatt 8 Spanyol bajnoki, 5 Spanyol kupa, 7 Spanyol szuperkupa, 4 Bajnokok Ligája, 3 európai szuperkupa és 3 klubvilágbajnoki címet szerzett a 5 Aranylabda mellé. 30 éves korára mindent megnyert, amit lehetett, az FC Barcelona és talán a világ futballtörténelmének legjobb labdarúgója lett. Akinek 2018 nyarán lejár a szerzõdése a katalán klubbal. Josep Maria Bartomeu elnök többször is nyilatkozta, hogy a szerzõdéshosszabbítás már megtörtént, csak ennek a hivatalos bemutatásához keresnek megfelelõ idõpontot és azt egy ceremónia kíséretével mutatnák be. Majd a napokban azt a nyilatkozatot kaptuk, miszerint a klub egy életre szóló szerzõdést kínálna Messinek.

Eközben Messi hallgat, és nem nyilvánul meg a témában, nem nyugtatja meg a szurkolókat, de vajon miért? Talán azért, mert nincs semmilyen megállapodás. Hozzászoktunk már a hazugságokhoz, fel sem háborodunk az össze -vissza beszéden, fõleg, ha ezt valaki komoly pozícióból teszi. Azonban az életre szóló szerzõdéssel van egy probléma. Messi többször is nyilatkozta, hogy pályája végén szívesen hazatérne Argentínába és ott fejezné be a karrierjét.

De vajon miért nincs megállapodás? Talán a téli átigazolási szezont várja, és azt hogy az egyesület kit igazol a csapatba, talán komolyabb anyagi megbecsülést szeretne, talán szívesen lenne újra Pep Guardiola játékosa a Cityben és együtt játszhatna barátjával Agüeroval vagy, inkább azért mert Messi is azt szeretné, ha ez a vezetõség lemondana és távozna?

Mindenesetre két hónap van hátra addig, hogy szabadon tárgyalhasson bárkivel a jövõjérõl, és ha ezt az idõt megvárja a Barcelona, akkor Katartól az Egyesült Államokon át egész Európát belevéve egészen Argentínáig záporozni fognak olyan ajánlatok, amik annyira fogják meghökkenteni a futballvilágot, mint Neymar 222 millió Eurós átigazolása.

A focipályán kívüli gondok, azonban soha nem merülnek fel. Messiéknél úton van a 3. gyerek és én, mint családapa pontosan tudom, hogy egy gyerek milyen szinten változtatja meg egy ember életét és gondolkodását, nemhogy 3… Barcelona napjainkban nem éppen a legnyugodtabb hely, a sétáló utcai terrortámadás és katalán függetlenség miatti utcai harcok és tüntetések aggasztóak lehetnek gyereknevelés szempontjából. Talán szeretnének visszatérni az „igazi” hazájukba, hogy a gyerekek ott nõhessenek fel, ahol a szülõk, de a bagatellnek tûnõ gondok is komollyá tudnak válni, mint például a megfelelõ iskola, óvoda megtalálása a gyerekeknek, ami miatt Agüero bevallottan szenvedett az elsõ manchesteri félévében.

A pontos válaszokat sajnos csak Messi tudhatja, aki még mindig csak hallgat, az idõ pedig telik. Mi Barca-szurkolók pedig rettegünk attól, aminek egyre nagyobb realitása van, hogy a világ legjobb labdarúgója más mezben más táborokat tesz majd boldoggá zsenialitásával.

Írta: Bíró Dávid – Rapterápia & Gólterápia

Amennyiben kedvet érzel ahhoz, hogy bármilyen témában – aktualitás, klubtörténelem vagy riválisok – kifejtsd a véleményedet, kérjük, küldd el az írásodat az eurobarca@eurobarca.hu e-mail címre! A szerkesztõség fenntartja a jogot magának arra, hogy csak a nyelvtanilag és stilisztikailag egy bizonyos szintet meghaladó írásokat közölje az oldalon.