Hivatalos: Kika Nazareth 2028-ig a Femeníé!

Újabb sztárigazolást jelentett be a Barcelona Femení!

Új csillag érkezését jelentette be a Barcelona Femení, miután csütörtökön hivatalossá tette Kika Nazareth megszerzését. A katalán klub 500 ezer eurót fizetett érte a Benficának, ami egy olyan összeg, amennyit még soha nem adtak ki egy portugál játékosért, és amely egyben a legdrágább igazolássá teszi őt a Femení történetében Keira Walsh és Ewa Pajor mellett. A 21 éves csatár érkezését egy olyan videóban jelentették be, ahol a klub himnuszát énekelte, ahogyan azt egyébként mi is megosztottuk az Instagram oldalunkon történetbe.

Kika 2028 nyaráig írt alá, aki a harmadik igazolása a nemrég kinevezett Pere Romeu vezetőedzőnek a kapus Ellie Roebuck (Manchester City) és a csatár Ewa Pajor (Wolfsburg) után.

A lengyel és a portugál támadó leigazolásával a Barcelona megerősíti azt a támadósort, amely a téli átigazolási időszakban Oshoala, majd a nyáron Mariona Caldentey távozásával tátongó űrt hagyott. Emellett a klub azzal is komoly bravúrt hajtott végre, hogy egy újabb hatalmas potenciállal rendelkező játékos szolgálatait biztosította be, ahogyan tette azt 2022-ben a fiatal, most 17, illetve 20 éves Vicky López és Salma Paralluelo esetében is.

Kika, aki a 2020-as Algarve-kupán való debütálása óta rendszeres tagja a portugál válogatottnak, ifjúsági kora óta a Benfica játékosa, akit a Jorge Mendes tulajdonában lévő Polaris Sports képvisel, csakúgy, mint Cristiano Ronaldót vagy Joao Félixet.

A Benfica első csapatában a 2020/21-es szezonban mutatkozott be, ekkor 24 mérkőzésen 13 gólig és 1 gólpasszig jutott. Az elmúlt szezonban 32 találkozón 25 gólt és 7 gólpasszt jegyzett.

Fiatal kora ellenére Kika Nazareth már széleskörű múlttal rendelkezik, mivel Portugáliában a Benficának nem nagyon van ellenfele: 13 trófeát nyert velük. Emellett tagja volt annak a történelmi generációnak, amely a portugál női válogatottat az első világbajnokságra vezette az Ausztráliában és Új-Zélandon megrendezésre kerülő tornán 2023-ban. Néhány napja már írtak a médiában erről a megállapodásról, ami most már hivatalos.

***