Elhunyt Johan Cruyff

68 évesen, tüdõrákban halt meg

Csütörtökön meghalt Johan Cruyff, a holland válogatott, az Ajax és az FC Barcelona ikonikus alakja, akirõl talán kijelenthetõ, hogy a legnagyobb hatással volt az FC Barcelona történetére.

A család a következõ közleményben tájékoztatta a közvéleményt a szomorú hírrõl:

„Johan Cruyff 2016. március 24-én, a családja körében, a rákkal folytatott kemény harca után meghalt Barcelonában. Arra kérünk benneteket, hogy a mély szomorúságunk közepette, a gyász idõszaka alatt tartsátok tiszteletben a család békéjét.”

A szomorú esemény azért váratlan, mert egy hónappal ezelõtt még õ maga számolt be arról, hogy 2-0-ra vezet a rák elleni harcban. Azonban az elmúlt idõszakban gyorsan romlott az állapota, és ezt a folyamatot sajnos már nem tudta megfordítani a legendás sportember.

Cruyff egyértelmûen a futballtörténet legnagyobbjai közé sorolandó, olyan játékos volt, akit egy lapon lehet említeni Pelével vagy Maradonával.

Játékosként háromszoros Aranylabdás (1971, 1973, 1974), VB-ezüstérmes, edzõként pedig a Barcelonával BEK-gyõztes (1992), a Dream Team megalkotója, egy stílus megteremtõje.