Bartomeu: „Quini elrabolta a szívünket, amikor itt volt”

Kétszer is gólkirály volt a Barcelonával

Kedden szívinfarktus következtében, 68 éves korában váratlanul elhunyt Enrique Castro Quini, a Sporting Gijón legendás játékosa, aki 1980 és 1984 között a Barcelonát erősítette, és sok szállal a mai napig kötődött a klubhoz. Hét alkalommal volt a Liga gólkirálya, ezek közül kétszer a Barça színeiben. 

Quini sok szállal a mai napig kötődött a klubhoz, rengeteg Barcelona-játékos és edző ápolt vele nagyon jó kapcsolatokat, de a klub intézményesen is mindig jó viszonyban maradt vele. Hirtelen halála nagy veszteség az egész spanyol sportnak, de különösen a Sporting Gijónnak, másodsorban pedig a Barcelonának.

Josep María Bartomeu elnök így emlékezett az egykori futballistára.

„Ez egy szomorú nap, mert amellett, hogy milyen játékos volt, egy csodálatos személyiség is volt számunkra. Elrabolta a szívünket amikor itt volt a Barçában.”

„Nagyon szerette őt minden Culé. Szeretném emlékeztetni a fiatalokat, hogy áldozata volt egy emberrablásnak is, abban a szezonban, amikor nagyon jól mentünk vele együtt, és ez is egy pont, ami miatt nagyon sokra értékeljük.  (Azt a bajnoki szezont jelentős részben az emberrablás hatásai miatt nem tudta megnyerni akkor a Barcelona – a szerk.) Nagyon szeretett tagja volt a csapatnak minden culé által, és minden csapattag által. Nagyon sokat adott a klubnak emberként és játékosként is. Képviselte a Barça értékeit.”

„Kapcsolatban voltunk vele most is. Nagyon szoros kapcsolatunk volt. Őt mindig is egy culénak tartottuk, hiszen az ő Sportingja mellett még a Barçában játszott. Valahányszor csak sétált az utcán megállították az emberek és kértek fotókat tőle.

„Tagja volt a Barça veteránjainak is, jó kapcsolata volt a klubbal. Azok közé az emberek közé tartozott, aki elmesélte az anekdotáit, és el tudta repíteni képzeletben az embereket azokba az években, a 80-as évek Barçájába, azokba a nehéz évekbe.”