Nyílt harc a Barçánál: Messi visszaszólt Abidalnak

Eric Abidal a katalán Sportnak adott interjújában több kényes témáról is beszélt, és minimum megkérdőjelezhető válaszokat adott a kérdésekre.

Nem reagált még rá publikusan sem Xavi, sem Ernesto Valverde, akikről beszélt a sportszakmai vezető. Megtette viszont Lionel Messi, keményen és nyilvánosan kritizálva a technikai igazgatót, aki korábban csapattársa volt.

Messi az Instagram oldalán írt posztjában írt vissza arra az interjúra, amire a poszthoz csatolt képen utal is. A megjelölt szöveg így hangzik Abidaltól – a kérdés az edzőváltás okait firtatja:

“Sok játékos nem volt elégedett, nem is dolgoztak sokat, és volt probléma az öltözőn belüli kommunikációval is. Az edző és az öltöző viszonya mindig jó volt, de voltak dolgok, amiket mint ex-játékos megérzek. Jeleztem a klubnak, hogy mit gondolok, és döntést kellett hozni.”

Messi ezt a szöveget idézve válaszolt Abidalnak nyilvánosan.

“Őszintén, nem szeretem az ilyen dolgokat, de szerintem mindenkinek a saját területéért kell felelnie, és felelősséget vállalnia a döntéseiért. A játékosoknak azért, ami a pályán történik, ezen felül mi vagyunk az elsők, akik elismerjük, hogy ha nem játszottunk jól.”

“A sportszakmai vezetés tagjainak is vállalniuk kell a rájuk háruló felelősséget, és legfőképpen felelősséget vállalniuk a saját döntéseikért, amiket meghoznak. Végezetül azt gondolom, hogy ha játékosokról beszélünk, neveket is kellene említeni, mert ha nem, akkor mindenkit besározunk, és táplálunk olyan mendemondákat, amik nem igazak.”

A nyílt harc következményeit azonnal nehéz lenne felmérni, de az biztos, hogy következmények lesznek – a kérdés inkább csak az, hogy mikor. Azt pedig nehéz elképzelni, hogy Messi húzza a rövidebbet, hiába ment neki a vezetésnek.

Íme képen Messi posztja, amin bekarikázta a számára leginkább problémás mondatokat Abidal interjújából

Messi a legnagyobb? Legyen az a te szobádban is. Óriás Messi falmatrica csak az EuroBarça Shopban!