A sokadik nyílt vita a Barça játékosai és a vezetés között

Messi kemény üzenete már a sokadik volt a sorban az idei szezonban, ami elárulja: a Barcelona játékosai és vezetése között szakadékszerű a távolság, kifejezetten rossz a kapcsolat.

Annyira rossz, hogy még ilyen időszakban is nyíltan a sajtón keresztül érkeznek az üzenetek. Alább olvasható a teljesség igénye nélkül jó néhány látványos eset csak az idei szezonból, ami összetűzést generált a játékosok és a vezetés között.

Valverde és Piqué panaszai az előszezon tervezéséről

“Összhangba kell hoznunk azt az előszezont, ami most van, és azt a célt, hogy versenyképes állapotban legyünk ott az Athletic elleni meccsen. Tudva, hogy ők jobban játékban lesznek, mint mi” – így Valverde.

“Nem könnyű dolog felkészültnek lenni, mert egy nagyon sok utazással és kevés edzéssel alakított előszezonunk van” – mondta Piqué.

Aleña, miután a megkérdezése nélkül ajánlották fel a mezszámát De Jongnak

“Örültem volna egy üzenetnek a vezetés részéről, mert odaígérték a mezszámomat De Jongnak anélkül, hogy nekem szóltak volna. Ő szerény volt, elkérte tőlem, és oda is adtam, mert érzelmi kötödés miatt akarta ezt a számot.”

Abidal Valverde menesztésének okairól

“Sok játékos nem volt elégedett, nem is dolgoztak sokat, és volt probléma az öltözőn belüli kommunikációval is. Az edző és az öltöző viszonya mindig jó volt, de voltak dolgok, amiket mint ex-játékos megérzek. Jeleztem a klubnak, hogy mit gondolok, és döntést kellett hozni.”

Messi ezt a szöveget idézve válaszolt Abidalnak nyilvánosan

“Őszintén, nem szeretem az ilyen dolgokat, de szerintem mindenkinek a saját területéért kell felelnie, és felelősséget vállalnia a döntéseiért. A játékosoknak azért, ami a pályán történik, ezen felül mi vagyunk az elsők, akik elismerjük, hogy ha nem játszottunk jól.”

“A sportszakmai vezetés tagjainak is vállalniuk kell a rájuk háruló felelősséget, és legfőképpen felelősséget vállalniuk a saját döntéseikért, amiket meghoznak. Végezetül azt gondolom, hogy ha játékosokról beszélünk, neveket is kellene említeni, mert ha nem, akkor mindenkit besározunk, és táplálunk olyan mendemondákat, amik nem igazak.”

Rakitic a hosszabbításáról

“Jó néhány dolog volt, ami nem tetszett, ezt nagyon egyértelműen megmondom. Ezt mi tudjuk, azok is, akik a döntéseket hozzák, de nem azért vagyunk itt, hogy nevessünk vagy örömünnepet csapjunk. Végeredményben a klub számára a legjobb az kell legyen, ami nekünk is jó, és el kell fogadni, hogy nem értünk néhány dolgot.”

Busquets a rövid kispadról és a sportszakmai tervezésről

“A keretünk kicsi, de ezt már mindenki tudta eddig is. Ahányan vagyunk annyian kell szembe nézzünk az előttünk álló feladatokkal. Rövid a kispadunk, sajnálatosan ilyen volt a tervezés.”

Messi a közösségi média botrány után adott interjújában

“Igazság szerint elég furcsának tartom, hogy ilyen dolog történhet. De azt mondták, hogy vannak bizonyítékok. Várni kell, hogy lássuk, ez igaz vagy sem.”

Messi üzenete a keret nevében a fizetéscsökkentéssel kapcsolatban

„Rengeteg mindent írtak és mondtak az FC Barcelona első csapatáról a játékosok fizetéseit illetően a szükségállapot ideje alatt. Mindenek előtt tisztázni akarjuk, hogy mi mindig is a fizetéscsökkentés mellett voltunk, mert tökéletesen megértjük, hogy ez egy kivételes helyzet és mi MINDIG ott voltunk az elsők között, akik segítették a klubot, amikor erre kértek minket. Néha magunktól is megtettük ezt, amikor úgy gondoltuk, hogy szükséges vagy fontos.”

“Ettől függetlenül nem lep meg minket, hogy a klubnál voltak olyanok, akik mikroszkóp alá akartak tenni és nyomás alá helyezni minket, hogy olyat tegyünk, amit egyébként mindig is meg akartunk tenni.

Igazság szerint, ha a megegyezés késett is az elmúlt néhány napban, az azért volt, mert egy olyan megoldást akartunk találni, ami segíti a klubot és az alkalmazottakat is ilyen nehéz időkben.”