Nyolc socio feljelentette a Barça vezetését

Teljes nyugalmat továbbra sem tudott teremteni a Barcelona körül Josep Maria Bartomeu elnök, bár minden lépése erre irányul. Legfrissebb fejleményként a klub 8 pártoló tagja jelentette fel a klubot, egészen pontosan a klubvezetést és egyéb vezető tisztségviselőket. A feljelentés kiterjed a klubon kívüli partner cégek vezetőire, tehát az I3 Ventures-szel kapcsolatban álló cégek vezetésére is.

A feljelentést a ‘Dignitat Blaugrana’ szurkolói platform tagjai, nyolc pártoló tag jegyzi, ők név szerint: Ricard Faura, Francisco Sol, Xavier Flores, Antoni Sánchez, Anton Miret, Emili Perona, Antoni Domènech és Marc Perona.

Ők úgy gondolják, a Barcelona igazgatótanácsa nem volt őszinte a sociókkal, legyen szó bármiről a közösségi média botrányt tekintve, és feljelentik az érintetteket hűtlen kezelésért és korrupcióért. A feljelentés kiterjedhet az igazgatótanács tagjaira, a klub felső vezetőire, és az I3 Ventures felelős vezetőire is, beleértve a céghez kapcsoló más cégeket.

A feljelentésben rámutatnak Emili Rousaud ex-alelnök nyilatkozataira is, aki azt mondta: a szóban forgó szerződéseket szándékosan szétdarabolták, hogy elkerüljék a klubon belüli vizsgálatot.

Az fontos, hogy ha bebizonyosodik, hogy a klub által megrendelt szolgáltatások piaci értéke csak a töredéke annak, mint amennyit a klub kifizetett, akkor a vádak igen stabil lábakra kerülnének. Ennek az esélyét a katalán ‘SPORT’ nemrégiben már feszegette.