Riqui Puig: két éves, opciós hosszabbítás

A Barcelona minden bizonnyal ki fogja használni azt a szerződésben lévő opciós jogát, hogy két évvel meghosszabbítsa Riqui Puig szerződését és stabilan a felnőtt kerethez kösse a középpályást, 2023-ig. De kérdés, mi lesz eközben a pályán?

A Barcelona jelenleg 2021-ig bír szerződéssel a fiatal, saját nevelésű középpályással, aki továbbra is csak ígéret, mert a felnőtt keretben hosszú távon nem tudott, vagy nem hagyták bizonyítani. Ezzel együtt a klub hisz benne, és ki fogja használni a lehetőséget, hogy automatikusan meghosszabbíthatja a játékos szerződését 2023-ig, tehát két további évvel. Ez garantálja a játékosnak a felnőtt kerethez tartozó státuszt is.

A dolog nem meglepő, feltehetően meg fogja lépni a Barcelona vezetése. A kérdés inkább az, hogy mi lesz a pályán, mert hogy Puig sem Valverde alatt, sem Setién alatt nem tudott helyet kiharcolni magának a csapatban, és elvétve kapott csak lehetőséget. Külön érdekesség elolvasni, hogy miként beszélt Setién az utánpótlásról. Nem az érződik, hogy tömné, vagy tömni szeretné lehetőségekkel a fiatalokat.

Ezzel együtt Puig nem gondolkodik továbbra sem abban, hogy elmenjen kölcsönbe más klubhoz, pedig a Barcelonával közeli, jó viszonyt ápoló Betis folyamatosan próbálkozik elérni egy kölcsönszerződést a következő szezonra.

És most úgy tűnik, hogy a Barcelona sportszakmai vezetése úgy gondolja, hogy Puig-nak maradnia kell, és talán eljön számára a döntő pillanat, amikor helyet találhat magának a felnőtt csapatban, rendszeresen pályán is lehet végre. Hogy ez mennyire egyeztethető össze azzal, hogy Setién a csapat edzője, és hogy mennyire változik meg a csapat kerete, már a jövő zenéje.

De úgy tűnik, a Barcelona számol Puig-dzsal, és meg akarja tartani a jövőre.